STK temsilcileri ve muhtarların dilek ve taleplerinin dinlendiği ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun ev sahipliğinde Karadeniz Vakfı’nda düzenlenen toplantıya İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Şişli ilçe Başkanı Ahmet Ünal, Beyoğlu ilçe Başkanı İsmail Hakkı Çavuşoğlu, Bayrampaşa ilçe Başkanı Raif Güler, ve Esenler, Sultangazi, Kağıthane, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Fatih, Eyüpsultan, Beşiktaş ilçe başkanları, Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel  BaşkanıSelami Aykut,  İstanbul Oto Sanayicileri Esnaf Odası Başkanı ve Atatürk Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin, Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve 2009 İYİ Parti GOP Belediye Başkan Adayı Erkan Kaya katıldı.  Başkanı  yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yerel yönetimlere büyük önem veren ve bu doğrultuda parti programında parlamenter sistemin yeniden inşaasını hedef alan İYİ Parti, yerelde demokrasinin ilk ayağını oluşturan muhtarlar ve esnaflar başta olmak üzere toplumun önemli bir kesimini oluşturan STK temsilcilerini dinleyerek, yaşanabilir bir İstanbul  neler yapılması gerektiğini tespit ederek, bu tespitler doğrultusunda çözüm önerilerini toplumla buluşturmayı hedefliyor.

‘İSTANBUL HEPİMİZİN’

Sarıyer’de gerçekleşen toplantıda ilk konuşmayı Sarıyer İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı yaptı. Muhtarlar ve STK’lar ile günün her saatinde birarada olduklarını belirten İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, ‘Yaşanılabilir bir dünya ve İstanbul hepimizin iddiasıdır. Bu çok büyük bir hedeftir. Ancak buna kapımızın önünden başlanarak zamanla diğer ilçeleri ve İstanbul’u devamın da yaşanabilir bir türkiye sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için sevgi, saygı ve biraz çabayla bu büyük hedefi hep birlikte hayata geçireceğimize inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkese yaşanabilir bir dünya diliyorum’ dedi.

‘İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE HALKIMIZLAYIZ’

Daha sonra kürsüye çıkan İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, muhtarların yaşadığı sorunların aslında halkın yaşadığı sorunlar olduğunu belirterek, ‘Mesai olmadan, iyi günde, kötü günde devletin yanında olup milleti de temsil ediyoruz. Elimizden geldiğince her soruna çözüm üretmeye çalışıyoruz. Toplumsal sorumluluk bilinciyle dün olduğu gibi bugün de halkımızın her türlü sorununu çözmeye ve devletimizin yükünü hafifletmeye hazırız’ diye konuştu.

‘İSTANBUL AYAĞA KALKARSA TÜRKİYE AYAĞA KALKAR’

Tüm İstanbul Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Selami Aykut ise demokrasinin temel taşı muhtarlardır anlayışıyla yola çıktıklarını ifade ederek, ‘ Türkiye’nin İstanbul’dan yönetildiğini hepimiz biliyoruz. İstanbul demek Türkiye demektir. Biliyoruz ki İstanbul ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. Sorunlarımızın sadece dile getirilmesi yetmiyor, ilgili kurumlara iletilen sorunlarımızın çözümüne ne şekilde cevap verildiğini de önemli bizim için. Biz biliyoruz ki demokrasi işleyecekse bu kürsülerden işleyecek’ dedi.

MUSTAFA KESKİN; İYİ PARTİ ESNAFIN PARTİSİ OLMALI

İstanbul’da önemli bir esnaf kesimini temsil eden ve binlerce çalışanı olan  İstanbul Oto Sanayicileri Esnaf Odası Başkanı ve Atatürk Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin ise İYİ Parti Genel Başkanı’nın geleceğin lideri olduğunu vurgulayarak, ‘Türkiye’nin ve geleceğimizin kurtuluşunun İYİ Parti ve bacım dediğim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşehir önderliğinde olduğuna inanıyorum. İYİ Parti’ye sesleniyorum. İYİ Parti esnafın partisi olmalı. Esnafın partisi olmasıyla büyük bir ivme kazancağına da yürekten inanıyorum’ diye konuştu.

‘YAŞANABİLİR BİR İSTANBUL’U HEP BERABER İNŞAA EDECEĞİZ’

Daha sonra söz alan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise, ikinci bölge muhtarları ve stk temsilcileri ile biraraya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, ‘Bu buluşmalar sayesinde emeklerimizin karşılığını görüyoruz. Bugün burada bizlerle olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sarıyer’de gerçekleştirdiğimiz ve ‘Yaşanabilir bir İstanbul’u konuşmak amacıyla biraraya bizi getiren bu toplantı inanıyoruz ki iktidara yürüdüğümüz yolda bizlere büyük bir enerji verecektir. İstanbul her gün büyüyen bir kentimiz. Bu büyümeyle beraber her geçen büyüyen sorunlarıyla içinde yaşadığımız bu kadim kentimizin il başkanı olmak çok zor. Anketler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Partimiz artık yüzde yirmilere gelmiş durumdadır. İstanbul’da büyüme Türkiye’de büyümedir. Bugüne kadar Sayın genel başkanımızın öncülüğünde yürüdük, bizlerde genel başkanımızın açtığı yolda, onu yalnız bırakmayacağız. Bugün muhtarlarımız ve STK temsilcilerimizi dinledik. Sorunlarına ortak olmaya ve çözüm üretmeye çalışacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle hepimizi selamlıyorum’ dedi.FİDAN UĞUR/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi