Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 18 Mart 2004 tarih ve 25406 sayılı “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” gereği kaçak hafriyat dökümlerini önlemek amacıyla inşaat çalışmaları sırasında açığa çıkan hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıkları için hafriyat kabul belgesi düzenleniyor.

Hafriyat atığı açığa çıkaran firma yetkililerinin verdiği dilekçe akabinde aynı gün içerisinde hafriyat kabul belgeleri ile birlikte yapılacak her taşıma işleminin usulüne uygun olarak yapılabilmesi için taşıma yapan araçlara sefer başına “Hafriyat Toprağı ve İnşaat-Yıkım Atıkları Taşıma Fişi” veriliyor.

Gerekli belgeler karşılığında verilen taşıma ve kabul belgesinin her bir nüshası inşaat sahibi firma, taşıyıcı firma ve döküm sahası tarafından tek tek doldurulup, kaşelenip, firma yetkilileri tarafından imzalanıyor. Avcılar Belediyesi tarafından onaylanan belgenin bir nüshası belediye de kalırken, diğer üç nüshası da belgede belirtilen atık miktarına göre hesaplanan atık taşıma fişleri ile birlikte firma yetkilisine teslim ediliyor.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi