Dün akşam saatlerinde Kadıköy Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanı’nda toplanan bir grup müzik eşliğinde eğlenmeye başladı. Daha sonra gruptaki üç kişi Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapı duvarının üstüne çıktı.Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: PROVOKASYON OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KİLİSE DUVARI ÜSTÜNDE OYUNA TEPKİ

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: MABEDLER KUTSALDIR, DOKUNULMAZDIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Altun'un mesajında şu sözler yer aldı: "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir."

Kadıköy'de pes dedirten görüntüler! Kilisenin duvarında dans ettiler

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz." ifadeleri yer aldı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi