Demokrasi ve Atılım (DEVA)  Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi Feshane Otoparkı’nda düzenlendi. Miting havasında gerçekleşen kongreye; DEVA Partisi lideri Ali Babacan, genel başkan yardımcıları, İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, il yönetim kurulu üyeleri, çeşitli ilçelerin başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.

“İLK KADIN İLÇE BAŞKANIMIZIN KONGRESİ”

Kongrede konuşan Ali Babacan, ilk İstanbul kongresini ve açık havada yapılan ilk siyasi parti kongresini Eyüpsultan'da yapmalarının bir nedeninin de ilçe başkanının kadın olmasından kaynaklandığını söylerken, gerçekleştirilen kongrenin demokrasi mücadelesi için hayırlı olmasını diledi.

“KÜRT MESELESİ KÜRTLERE SORULABİLİR”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Kürt sorunu yoktur” sözüne değinen Ali Babacan, Kürt sorununun olup olmadığını merak edenlerin soruyu Kürtlere sorabileceklerini belirtirken, “Kürt meselesi var mı, yok mu diye papatya falı açmaya gerek yok. Kürt meselesinin olup olmadığını merak edenler, bu soruyu bu ülkede yaşayan Kürtlere sorabilirler. Krizlerin ortağı Bahçeli ikide bir bu lafı ediyor. Şöyle bir çıksın Şemdinli’de, Bağlar’da dolaşsın, Cizre’nin çarşısında yürüsün. Ondan sonra Ankara’ya gelip ‘Böyle bir sorun yoktur’ diye tekrar etsin de göreyim” ifadelerinde bulundu. 

“BU İKTİDAR KÜRT MESELESİNİ DİRİLTTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt meselesiyle ilgili Erdoğan’ın 2005’te ve geçtiğimiz Temmuz’da Diyarbakır’da yaptığı konuşmaları izleten Babacan ayrıca, Erdoğan’ın “Kürt sorunu yok” ifadelerini gösterdi. Babacan, “2005’teki sözümün arkasındayım’ diyor. Sadece oradakilerin anlayacağı şekilde, adeta şifreli bir şekilde, eski konuşmasına referans veriyor. Artık kimden korkup çekiniyorsa onu anlamak çok zor değil. Diyarbakır’da, Dicle’nin kenarındaki kuzuyu hatırlıyor. Ankara’da kurdun yanı başında hepsi buharlaşıyor, demiştim. Tam dediğim gibi oldu. Üç gün New York’ta ne diyor? Aradan iki ay geçmiş, Dicle’nin kenarındaki kuzuların yanında değil, Ankara’da kurtların yanına gelmiş. ‘Böyle bir sorun yok’ diyor. Durum kurdun yanında farklı, kuzunun yanında farklı. İki ayda yön değiştiriyor. Bu iktidar, Kürt meselesini diriltti. Konunun özü bu” dedi.

YILDIRIM “İSTANBUL’UN SORUNLARI İLÇEMİZİN DE GERÇEKLERİDİR”       

İlçe Başkanı Arife Yıldırım kongre konuşmasında geçmişten bugüne kadınların toplumda her alanda önderlik ettiğine ve örnek olduğuna değindi. Kuruluştan buyana, bir yandan parti politikalarını Eyüpsultan halkına aktarmaya çalıştıklarını, bir yandan da halkın temel sorunlarını dinlediklerini ifade eden Yıldırım, “Kentsel sorunları, sosyal sorunları birlikte değerlendirdik; göç, genç işsizlik, tapu sorunu, gecekondu sorunu, alt yapı sorunu gibi İstanbul’un genelinde hakim olan sorunlar, İlçemizin de gerçekleridir. Eyüpsultan’ı hak ettiği konuma getirmek ise en büyük sorumluluğumuzdur.” dedi.

“SİYASETTE YENİDEN YAPILANMA VE ARINMA SÜRECİ ŞART”

Günümüzde siyasetin ayrıcalık ve rant kapısı haline dönüştüğünü vurgulayan Yıldırım, “Halka hizmet etmek için bir araç olan ama günümüzde adeta belli bir kesimin ayrıcalık ve rant kapısı haline dönüşmüş olan siyaset alanında,artık yeniden yapılanma ve arınma süreci şart olmuştur. Biz temiz siyaset için, temiz insanlarla, iyi insanlarla yola çıktık ve Allah’ın izniyle yolumuzda dosdoğru yürüyeceğiz.” dedi.

“PEK ÇOK KADIN TOPLUMUMUZA HER ALANDA ÖNDERLİK ETTİ”

Yıldırım, “Ülkemizde 1930 yılından itibaren, dünyadaki pek çok ülkeden de önce çıkarılan yasalarla, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiş, 8 Aralık 1934’te ise Anayasa ve seçim kanununda yapılan yasa değişikliği ile bu haklar resmen tanınmıştır. O günden bugüne pek çok kadın, toplumumuza her alanda önderlik etmiş ve örnek olmuştur. Bizi bugünlere taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aydın insanlara ve cesur kadınlara selam olsun.” ifadelerini kullandı.

"TEMİZ SİYASETİN NEFERLERİ OLALIM”

 Eyüpsultanlılara seslenen Yıldırım, “Gücünüze, gücümüze inanın, eşitlik için, temiz toplum ve aydınlık yarınlar için, adil ve mutlu bir Türkiye için gelin hep birlikte çalışalım. Gelin dürüstlüğün, samimiyetin, temiz siyasetin neferleri olalım. Gelin, Eyüpsultan’ı yeniden; turizmin, kültür sanatın, üretimin ve ticaretin merkezi yapalım. Gelin, Eyüpsultan’ı hak ettiği konuma hep birlikte getirelim.” dedi. Konuşmaların ardından oy kullanmaya geçildi. Kongreyi açık havada organize etmesi cesaret ve takdirle karşılanan İlçe Başkanı Arife Yıldırım, İstanbul’da seçilen ilk ilçe başkanı unvanını da eline aldı. SÜLEYMAN ÇAY/KENT YAŞAM

                                                                               

Editör: Haber Merkezi