Kağıthane Belediyesi Basın ve Tarih Danışması Hüseyin Irmak’ın Kağıthane önceki dönem Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a önerdiği ve İBB önceki dönem Belediye Başkanı rahmetli Kadir Topbaş’ın ilk günden itibaren önemsediği ve duyar duymaz çalışmaların yapılması konusunda talimat verdiği tarihi dekovil tren, çalışmaları aksatmadan sürdüren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından Kağıthanelilerin hizmetine sunuldu. Tarihi dekovil trenin açılış töreni Kağıthane Belediyesi yerleşkesinde gerçekleşti.

ÖZTEKİN: HALKIMIZI BİR ASIRLIK NOSTALJİ İLE BULUŞTURDUK

Kurtuluş savaşında lojistik ve enerji konusunda önemli roller üstlenen günümüzde sadece resimlerde hatırlanan dekovil trenin açılışına, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç, Kağıthane önceki dönem Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane Belediye Başkanı Basın ve Tarih Danışmanı Hüseyin Irmak, Kağıthane Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Belediye Başkanı Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tarihi dekovil trenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, vatandaşları tarihle buluşturmak adına hayata geçirdikleri tarihi dekovil trenin hizmete sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 100 yıl sonra vatandaşların hizmetine sunulan 2730 metrelik tren ve tren hattının ilçeye önemli bir vizyon katacağına inandıklarını belirten Öztekin, “Bu vesileyle tarihimizi yeniden canlandırarak halkımızı bir asırlık nostalji ile buluşturduk.” dedi.

“METRO HATLARINA ENTEGRELİ OLACAK”


Öztekin, “Önceki dönem Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç'ın girişimleri neticesinde Kâğıthane Treni'ne atıfta bulunmak üzere tarihteki tasarımına uygun olarak iki lokomotif ve iki vagon inşa edildi. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyoruz. Yol ve sinyalizasyon çalışmalarını uzun uğraşlar sonucu tamamladık. Trenimiz, Kağıthane merkezden itibaren 2730 metrelik, 4 duraklı bir ray güzergâhı üzerinde; saat 10.00 ile 15.00 arasında her yarım saatte bir hizmet verecek. Lokomotifler elektrikle çalışıyor ve ayrıca güneş panelleriyle şarj edebilen akü sistemine de sahip. Bu noktada oldukça çevreci bir ulaşım aracı olduğunu söyleyebilirim. 60 kişi kapasitesiyle saatte 20 km hızla hizmet verecek. , Silahtarağa - Kağıthane Meydan arasında Mecidiyeköy- Kağıthane- Mahmutbey ve Gayrettepe- Kağıthane- Havalimanı metro hatlarına entegreli şekilde hizmetinizde olacak.” dedi.


YERLİ VE MİLLİ

Tren yerli ve milli imkânlarla Türk mühendislerinin çalışmalarıyla tamamen elektrikli ve güneş enerjisi destekli olarak tasarlandı. Açılışı yapılan tarihi nostalji treni 3 kilometre uzunluğundaki hatta ilk yolculuğunu gerçekleştirdi. FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi