İstanbul’un yerleşim olarak giderek büyüyüp geliştiği Kağıthane ilçesinin en büyük caddelerinden biri olan Kağıthane Caddesi’nin her iki yanı, mobilya mağazaları tarafından özel park alanı gibi kullanılıp, cadde kenarına koyulan sandalye, koltuk ve dubalarla kişiye özel alanlar oluşturuluyor.

Kendi araçlarını park etmek, eşya getiren kamyon ya da kamyonetlere yer açmak veya mağaza önü açık kalsın diye cadde kenarına herhangi bir eşyayı koyup, kendi kontrolü altına alan mağaza işletmecileri, buralara başkalarının araç bırakmasına da izin vermiyor.

İstanbul’un her caddesi hemen hemen İSPARK tarafından park alanı yapıldığı halde Kağıthane Caddesi’nde bu uygulamanın yapılmaması da dikkat çekiyor. Ayrıca caddenin her iki yönünde bulunan onlarca mobilya mağazasını işleten kişilerin bu şekilde keyfi davranışı da vatandaşlardan tepki görüyor. Cadde kenarının mobilyacılar tarafından bu şekilde işgal edilmesinin araç trafiğini de olumsuz etkiledini belirten vatandaşlar, İBB’nin buna dur demesini bekliyor. (Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi