İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’a şantaj yaptıkları iddiasıyla yargılanan Aynur D., Cahit A., Ahmet A. ve Erdoğan B., özel hayatın gizliliğini ihlal, şantaj, tehdit, iftira ve diğer atılı suçlardan toplamda 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  9'ar yıl 6 ay cezaya çarptırılan sanıkların 500'er gün cezaları para cezasına çevrildi.

 KARAR TEMYİZE GİDECEK

Sanıklara yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirilirken, Cahit A. ve Ahmet A.'nın geçmişte de Gaziosmanpaşa'da benzer suçtan yargılandıkları öğrenildi. Sanık avukatları kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

"ADALET MUTLAKA TECELLİ EDİYOR"

Özgür Karabat'ın eşi Dilek Karabat, kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İftira atanlar, şantaj yapanlar cezalarını buluyor eninde sonunda. Adalet mutlaka bir gün tecelli ediyor. " ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, Mali Müşavir, Dış Ticaret ve Uluslararası Finansal Raporlama Uzmanı olan Milletvekili Karabat seçim çalışmaları sırasında bir kadınla tanıştı. CHP Çekmeköy Meclis Üyesi olan kadının davet ettiği evde Milletvekili Karabat ile yakınlaşmasıyla şantaj süreci işletildi. Ahmet A., Aynur D., Cahit A., Erdoğan B. adlarından oluşan biri kadın üç kişilik çete, evdeki gizli kamerayla milletvekilini kayda aldı. Aralarında Çekmeköy CHP İlçe Başkanı Erdoğan B.'nin de bulunduğu sanıklar kamera görüntülerini daha sonra milletvekiline göndererek, Karabat’tan 10 milyon TL istedi. Karabat ise şantaja boyun eğmeyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yardım istedi. Bakan Soylu’nun direktifiyle, Kıbrıs’a kaçan şantaj çetesi yakalandı. Çete üyeleri çıkarıldıkları 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şantaj yaptıkları gerekçesiyle 24 Aralık günü tutuklandı. Sanıklar 2 Nisan'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi