CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Başakşehir Güvercintepe’de bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’ni ziyaret ederek Muharrem Ayı münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla birlikte oruç açtı. İmam Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği günün arifesinde düzenlenen iftar yemeğinde Karabat’ın yanı sıra CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, Meclis Üyeleri Zekeriya Tuncay ve Ensar Şentürk, Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaali, Gençlik Kolları başkanı Onur Şimşek, 2019 Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan, ilçe yönetimi, Iğdırlılar Sosyal Iğdırlılar Sosyal Dayanışma Ve Kültür Derneği Başkanı Naci Kaymaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“MUHARREM AYI EN ACI TECRÜBELERİN AYIDIR”

Düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Karabat, “Muharrem ayı, Aşura Günü bizler için hüzün ve buruk duyguların yaşandığı, geçmişten günümüze gelen acı ve deneyimlerin yad edildiği bir ay. Muharrem ayı insanların iktidar hırsıyla en masum canlarına bile kıyılabildiğini bize hatırlatıyor. Muharrem ayı bize Hz. Hüseyin’i, Kerbala’yı hatırlatıyor. Hırsa bürünmüş aklı melakesini yitirmiş olanların insanlığı nasıl acı ve kahredici bir sona götürdüğünü hatırlatıyor ve o günden bu güne bize ders oluyor. Muharrem ayı bu anlamda en acı tecrübelerin ayıdır. Ancak Muharrem ayında kini, nefreti, öfkeyi değil olgun bir hüzünle kardeşlik ve bir arada yaşamanın gereğidir. Evrensel hoşgörüyü toplumsal barışı ve buna duyduğumuz özlemi yâd ediyoruz. Onun için bu sofraları hep birlikte paylaşıyoruz. O yüzden bu sofraları paylaştıkça iyiyiz büyüğüz ve hep birlikte güçlüyüz.” dedi.

KERBELADA’Kİ ZİHNİYET BUGÜN DE VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR”

Yüzyıllar önce Kerbela’da temsil edilen zihniyetin farklı kılıklara bürünerek bugün de varlığını sürdürdüğünü belirten Karabat, “Ancak şu bilinsin ki; o zalimlere zulme karşı mücadele eden Hüseyin’ler bugün daha da çoğalarak hayatlarını sürdürmektedir. İnsanlığın düşmanı bu zihniyet günümüzde emperyalist güçlerle işbirliği içerisinde tüm insanlığı tehdit ediyor. Bu tehdidin en büyükleri mezhep çatışmalarıdır. Bu çatışmalar üzerinden ne yazık ki emperyalistler hakimiyet alanlarını artırıyorlar. Yakın örnek olarak Afganistan’da Suriye’de yaşadığımız süreçleri ibret verici bir şekilde görüyoruz.  Vatanın ne kadar kutsal ve uğruna can verilmesi gereken bir olgu olduğunu Muharrem ayı bizlere hatırlatıyor. Bu derslerden çıkardığımız görev birbirimize saygı, inançlara saygı anlayışıyla bir arada, dayanışma içinde olmak, toplumsal ve bölge barışını savunmaktır. dedi.

“BAŞKA KERBELA YAŞANMASIN DİYE BU SOFRALARI PAYLAŞIYORUZ”

Karabat, konuşmasının devamında “Biz sadece toplumun bir kesimi adına değil aslında Kerbela ve Hüseyin’den yola çıkarak insanlık adına yastayız. Kerbela topraklarında yaşananlar dünyanın başka bir yerinde yaşanmasın diye bu sofraları paylaşıyoruz. Ülkemiz derin bir yoksulluk ve krize sürüklendiği bu dönemde yine paylaşarak çoğaltmak istiyoruz. Şunu biliyoruz ki paylaşırsak çok paylaşmazsak yok oluruz.” İfadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Etkinlikten fotoğraflar:

Editör: Haber Merkezi