Karadeniz yöresinin geleneksel sosyal etkinliklerinden olan tahta araba yarışı “Formulaz” bu kez Sarıyer’de düzenlendi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yarış öncesi manken Tuba Özay ve Tunca Belediye Başkan Yardımcısıyla birlikte tahta arabalara binip, gösteri yarışı yaptı. Başkan Genç yokuş aşağı tahta arabayla indi ancak start vermek için başlangıç noktasına zabıtanın kullandığı ATV aracı ile döndü.



Sarıyer Belediyesi tarafından organize edilen “Formulaz”, Rize’nin Ardeşen ilçesi Tunca Belde Belediyesi ve Dutha Derneği’nin katkısıyla gerçekleştirildi. Ferahevler Mahallesi Muhtar Sokak’ta yapılan etkinliğe katılan tahta araba yarışçıları, iki yanında vatandaşların sıralandığı bayırda yaklaşık 200 metrelik parkuru geçip, bitiş noktasına ulaştı. Vatandaşların ve basın kuruluşlarının yoğun ilgisini çeken tahta araba yarışına birçoğu Karadeniz bölgesinden olmak üzere 35 yarışmacı katıldı. Yarışmacıların 5’erli gruplar halinde yarıştığı parkurun kenarlarına saman balyaları dizilirken, kaldırımlarda, duvar üstlerinde, balkon ve pencerelerde yer alan vatandaşlar da yarışmaları heyecan içinde izleyip, cep telefonlarıyla kaydettiler.
Formulaz yarışları yapılırken Karadeniz yöresine ait bazı gıda maddelerinin satışı yapılıp, izleyicilere haşlanmış mısır ikram edildi.



BAŞKAN GENÇ: TERÖRE İNAT SOSYAL HAYATTAN KOPMAYACAĞIZ

Bu arada bugün Şemdinli’de PKK terör örgütünün canlı bomba saldırısında 10’u asker olmak üzere 18 şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu olay nedeniyle yarışmayı iptal edebilirdik ancak terör örgütünün istediği de zaten bu. İstiyorlar ki ülkede kaos yaşansın, insanlar sokağa çıkamasın, hayat dursun. Ama biz öyle yapmayacağız, onlara inat hem terörle savaşacağız hem de sosyal hayattan vatandaşlarımızı koparmayacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah en kısa sürede terör biter biz de ülke ve toplum olarak huzurlu günlere kavuşuruz” dedi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)








 
Editör: Haber Merkezi