Başakşehir Belediyesi’nin ilçenin tam ortasına sosyal tesis alanı olması gereken alanda katı atık işletme ve artıma tesisi kurmak istemesinin yankıları sürüyor. Proje ilk olarak bölge halkı tarafından protesto edilmiş, tesisin önünde ‘Bahçeşehir çöp değildir’ sloganıyla eylem düzenlenen eylem büyük ses getirdi. Daha sonra CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TBMM’de bir basın açıklaması düzenleyerek, Başakşehir Belediyesi’nin ‘çevreci’ söylemler üzerinden başlattığı projenin, inşa edildiği alandan ihale sürecine kadar pek çok noktada problemli olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili son olarak CHP Başakşehir Belediye Meclis Grubu’ndan bir açıklama geldi. CHP Grubu Başakşehir Belediyesi tarafından kurulumuna başlanan Katı Atık Çöp Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi projesinin iptali talebiyle Başakşehir Belediyesi’ne yazılı talep dilekçe sundu.

İdarenin 60 gün içerisinde taleplerine olumsuz yanıt vermesini ya da yanıt vermemesini takip eden süreçte hukuki süreç başlatacağı bildirilen açıklamanın tamamı şu şekilde:  

“Boğazköy Hoşdere 2. Kısım Mahallesi’nde 18.06.2003 T.T.’li Boğazköy Toplu Konut Alanı 1/1000 Revizyon Uygulama İmar Planı’nda Rekreasyon alanı olarak gösterilen 450 Ada 1 Parsel üzerinde Başakşehir Belediyesi tarafından kurulumuna başlanan Katı Atık Çöp Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi projesinin iptali talebiyle Başakşehir Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak yazılı talep dilekçemizi sunmuş bulunmaktayız. İdari Yargılama Usul Kanunu’nun amir hükümleri gereğince, İdarenin 60 gün içerisinde talebimize olumsuz yanıt vermesini ya da yanıt vermemesini (zımni red) takip eden süreçte hukuki süreç başlatacağımızı bildiririz. 

Cumhuriyet Halk Partisi  Başakşehir Belediye Meclis Grubu adına B.M.Ü. Av. Eda KURT (LL.M.)”

Editör: Haber Merkezi