Çoğunluğu İstanbul olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın 4 bir yanından Iğdırlı vatandaşlar Iğdırspor’u desteklemek için bir araya geldi.  Iğdırspor bu maçı kaybetse de çoğu Iğdırlılar için kazanan Iğdır oldu. Her kesimden Iğdırlı bu maçta buluşurken dünyaya ve 81 ile Iğdır adı televizyon aracılığı ile duyuruldu.

Geçen sene 3.Lig’e yükselme başarısı gösteren Alagöz Holding Iğdırspor ilk senesinde 2. Lige çıkmak için ter döktü. 68 Yeni Aksarayspor’uyarı final müsabakasında yenenIğdırspor, final maçında İskenderunspor’un rakibi olmuştu. Ankara Eryaman stadında oynanan final maçı karşılıklı goller sonucunda 1-1 biterken maçın galibini penaltı atışları belirledi. 10 bine yakın Alagöz Holding Iğdırspor taraftarının takımlarını desteklediği maçı penaltılarda 7-8 skorla İskenderunspor kazandı. Iğdırspor bu sonuç ile 2. Lige çıkma şansını kaybetti.

“IĞDIRSPOR TARAFTARI BİZ KAYBETMEDİK”

Dünya Iğdır Dernekleri Federasyon’u da maça tam kadro katılarak illerinin adına mücadele eden takımlarına destek verdiler. Iğdırlılar kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, öte yandan yıllar sonra futbol sayesinde yaşanan birliktelik ve olağanüstü coşkuyu bir kazanç olarak değerlendirdiler. Her şartta biz kazandık diyen taraftar, “Bu sene olmadı ama sene ye mutlaka ve son maça kalmadan şampiyon olacağız. Ama en önemlisi futbolla yeniden canlandık, birleştik ve yeniden binlerce Iğdırlı bir araya geldik. Bunun için bizler her şartta kazanan tarafız” dediler.

“IĞDIRSPOR ÇOCUKLUK UMUDUNU KAZANDIRDI”

Yükselme maçını penaltılarda kaybeden Alagöz Holdink Iğdırspor taraftarı karşılaşma sonrası derin bir üzüntü yaşarken, maçı kaybettik ama dostluğumuzu kazandık diyerek birbirlerine sarıldılar. Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu ve Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetimi de diğer onlarca Iğdır Derneği Yönetimi gibi sahada yerini almıştı. Maç sonrası binlerce insan kendi sosyal medyasından duygu ve düşüncesini dile getirmişti. Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Bayat’ta genelin duygusuna tercüman olan ve çok büyük beğeni alan şu paylaşımı yapmıştı;

“Gururumuz, mutluluğumuz, hüznümüzden daha büyük…

Teşekkürler Alagöz Holding Iğdırspor… Kahraman mı arıyordunuz, buldunuz…

En büyük zenginliklerimiz olan demografik ve kültürel farklılıklarımızı çatışmaya dönüştüren, insan görünümlü şeytan müsveddelerine inat, sporun birleştirici yönünü bizlere tekrar hatırlatan başta Iğdır’ın kahraman evladı, Kulüp Başkanımız Sn. Cantürk Alagöz olmak üzere, teknik heyete ve futbolculara çok teşekkür ediyorum. Yine en büyük teşekkürü, gece gündüz uyumadan 1 haftadır maç hazırlığı yapan, Iğdır’dan 20 saatlik yolculukla maça gelen taraftar grupları hak ediyor. Var olsunlar.”

KENT YAŞAM GAZETESİ SÜLEYMAN ÇAY

Editör: Haber Merkezi