1976 yılında Kurucu başkanlığını Mustafa Yorulmaz'ın yaptığı Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2018,2019 ve 2020 yılı Genel Kurul Toplantısı’nı Küçükçekmece Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatif başkanı Şükrü Şahin, Bağcılar Şoförler Odası Başkanı Mustafa Nuhoğlu, Küçükçekmece Nüfus Müdürü Pembe Poyraz, Küçükçekmece İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Badem, Halkalı Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Çelikbaş, Bakırköy Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Vezir Başokur ve çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı ve yöneticileri katılım gösterdiği toplantıda mevcut başkan Mustafa Yorulmaz tek aday olarak girdiği seçiminde Küçükçekmece esnafı delegelerinden güven oyu alarak bir kez daha başkan seçildi.

YORULMAZ: BİZ KÜÇÜK ESNAFIZ VİCDANLI KİŞİLERİZ

Başkanlık görevinde 46 yılı gerisinde bırakan Kooperatif Başkanı Mustafa Yorulmaz yaptığı konuşmasında büyük bir aile olduklarının vurgusunu yaparak, “Bizim ilçemiz nüfus bakımından Türkiye’deki 52 ilden daha büyük. Onun için tüm daire amirlerimizle tüm mülki amirlerimizle beraber olmak beraber kol kola gezmek gerçekten büyük bir gurur. Bu gururu sizlere borçluyum.  Gerçekten zor durumdasınız arkadaşlar ben buna canı gönülden katılıyorum. En başta kahveci esnafımız gerçekten büyük zorluklar çekti. Hiçbir kahve açılmadı. Dört tane çay satacağım diye koca dükkanı açmakla çalıştırdığı işçinin parası çıkmaz. Onlar için bütün kahveci esnafıyla beraber Beyazıt Meydanı’nda basın bültenimizi okuyarak hükümetimize durumumuzun çok kötü olduğunu söyledik ama sözümüzle kaldı. Çünkü bilim kurulu Cumhurbaşkanımızın tasvipleri içerisinde.  Ama biz sizin adınıza oralara kadar giderek bu desteğimizi bu isteklerimizi orda da bildirdik. Esnaf ve sanatkarları bütün iş yerlerini kapatıldı ama memurumuz çalışıyor maaşını alıyor. Bizim yanımızdaki işçilerin hiçbirisine bakamıyoruz. Biz küçük esnafız vicdanlı kişileriz. Adamı çıkartamıyoruz. Çünkü ‘çıkardığım zaman aç kalacak’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇEBİ: PANDEMİ DÖNEMİNDE EN FAZLA ESNAF MAĞDUR EDİLDİ

Konuşmasında esnafın hem bulunduğu mahalle için hem de ülke için önemine vurgu yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Ülkemizde ne yazık ki son 30 yılda esnafın bütün şartları gittikçe küçültüldü, bütün imkanları elinden alındı dolayısıyla esnaf daha farklı bir konuma geldi. Herhalde pandemi döneminde en fazla esnaf mağdur edildi. Zaman zaman bazıları aldı bazıları alamadı ama onu da görmemezlikten gelmeyelim; 750 lira 1000 lira 15000 lira kira yardımıyla karşı karşıya kaldık. Adam bir senedir dükkanını açmamış 5 bin lira kira ödüyor bir yılda 60 bin lira olmuş yardım 1000 lira.” dedi.

  “BİZİM ESNAFIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM”

Çebi konuşmasının devamında, “Ben billboardlara yazıyorum okuyanlarınız olmuştur mutlaka; ‘Küçükçekmeceli esnafın yüzünün gülmesini istiyorum’ Herkes kendi esnafından alışveriş yapsın. Bakırköy’e Şişli’ye gitmesin. Şişli’de, Bakırköy’de satılan her şey Küçükçekmece’de var. Bizim esnafımızdan alışveriş yapalım. Esnafımız daha fazla kazansın, daha fazla vergi ödesin, belediyeye karşı olan sorumluluklarını yerine getirsin belediye de oradan kazandığıyla hizmette eksik bırakmasın.” dedi.

AKGÜL: ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

TESKOMB Başkanı Akgül: Bugün 7 aydır siftah edemeyenler var - Dünya Gazetesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ise toplantıda bulunanlara gönderdiği mektup ile seslendi. Akgül’ün mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Zaman içerisinde piyasa şartları nedeniyle artan faizlere rağmen daha önce yıllık yüzde 4,5 faiz oranıyla kullandırılan kredilerin faiz oranları artışından etkilenmemesi için yoğun çaba sarf ederek esnaf ve sanatkarımıza büyük bir yük getirecek farkın hazine tarafından karşılanmasını sağlamış olduk. Her ne kadar salgın süreci hızını azaltmış ve gelişmeler olumlu yönde gitse de geçtiğimiz zaman zarfında önemli ölçüde zarar gören esnaf ve sanatkarımızın toparlanabilmesi için bundan böyle de teşkilat olarak elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Elbette ki sağladığımız bu destekler siz kooperatif yöneticilerimiz ve çalışanlarımızın özverili çabaları sayesinden gerçekleşmiştir. Sizler bu dönemde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek teşkilatımıza yakışır bir başarıya imza atmış oldunuz. Göstermiş olduğunu yoğun çabadan ve vermiş olduğunuz büyük destekten dolayı başta şahsınız olmak üzere tüm yöneticilerinize ve personelinize yürekten teşekkür eder gerçekleştirmekte olduğunuz genel kurulunuzun esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.” İfadeleri yer aldı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi