İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Ankaralı hanımlar musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorlar. Sizden alıyorlar bunu. Dolayısıyla para yok, merkezi hükümet yardım yapmazsa hizmet gitmez. Bunların tamamı hikaye.

Şu yollara dikilen fidanlar nereden geldi? İtalya'dan. Ya bu memlekette çam mı yok, çınar mı yok? Hepsi var. Muhtar olarak sormanız lazım, niye İtalya'dan geldi? Hangi gerekçeyle geldi.

Kim unutturmayacak? Büyükşehir Belediye Başkanı unutturmayacak. Ankara'yı ayağa kaldıracak. İmkan var, para var, yerinde kullanacaksınız.

Bir fidanı 1 liraya almak var, 500 liraya almak var. Onlar 500 liraya alıyorlar, aslında 1 liraya... Mansur başkanın böyle bir alışkanlığı yok. Hesabını da millete veriyor.

Muhtar kardeşlerim, sizlerle ilgili bizim büyük projelerimiz var. Muhtarlarla ilgili benim yaptığım bütün açıklamalar sizin hak ettiğiniz açıklamalar. Niye bütçesi yok muhtarların? Şöyle bir düşünün, sizin diğer seçilenlerle ne farkınız var? Milletse aynı millet, oysa aynı oy. Niye siz böyle demokrasinin üçüncü sınıf insanları olarak bir yerde tutuluyorsunuz?

Destek vereceksiniz. Başkanın kullandığı bir cümle daha vardı. "Beraber yöneteceğiz" Beraber yönetmek nedir? Bir köyle ilgili mahalle ilgili karar alacaksınız. Önce muhtara bir soracaksınız. Ya kendiniz gideceksiniz ya da davet edeceksiniz.

Editör: Haber Merkezi