CHP’nin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sarıyer Huzur Mahallesi’ndeki yeni hizmet binası açılışını gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,CHP eski  Genel Başkanı Altan Öymen, eski İstanbul İl Başkanı Kamer Gök, çok sayıda CHP'li siyasetçi ve birçok partili katıldı.

KAFTANCIOĞLU: EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  “Çıktığımız yolda, hayallerimize ve umutlarımıza, ‘Artık yerimiz de dar’ diyerek başlattığımız, ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyamızla birlikte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz evinize hoş geldiniz” sözleriyle başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Uzunca bir süredir hayalini kurduğumuz, İstanbul örgütüne yaraşır yeni nesil il binamızı, partimize kazandırmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Yeni il binamız, bizlerin daha geniş, daha konforlu mekanlarda rahatça oturmasına değil, tam tersine daha güçlü, sokakta daha planlı bir şekilde İstanbul halkıyla, kadınlarla ve gençlerle daha güçlü iletişim kurmamıza vesile olacaktır.” Yeni binaya 39 ilçeden kolay ulaşım imkanı olduğunu belirten Kaftancıoğlu, yeni binayla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

GÖK: DEVLETİ ŞERİ DEVLET OLARAK SUNUYORLAR

 Kaftancıoğlu daha sonra CHP eski İstanbul İl Başkanı Kamer Gök’ü kürsüye davet etti. Gök, tarihsel birikim açısından önemli bir gün olduğunun vurgusunu yaparak. “Bir kuruluş haftasını kutluyoruz, karşılıyoruz. Aynı zamanda da İstanbul İl Başkanı’mıza, yurttaşımızın refah ve mutluluğunun resmedileceği, demokrasi mücadelesinin resmedileceği bir mekanı bize kavuşturduğu için teşekkür ediyorum.” dedi. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Gök, “Safları sıklaştırmamız gereken bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Devleti, şeri devlet olarak bugünlerde Türkiye'ye sunuyorlar. İnanıyorum ki Türkiye, bir büyük demokrasi mücadelesini alanlarda resmederek iktidara taşıyacaktır. Bu duygular içindeyim. Ve hepinizi, en büyük uzlaşmayı temin edebilecek çalışmaların gayretinin yanında olmaya davet ediyorum.” dedi.

İMAMOĞLU: HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR

“Mekanların işlevselliği, oradaki moral, oradaki profesyonellik ve oradaki içerik zenginliği, iktidara yürüyüşün de göstergesidir, ışığıdır” diyen İBB Başkanı İmamoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu bakış açısıyla, kabiliyetli insanların bir araya gelişiyle ve nitelikli bir çalışmayla, herkesin katılımıyla herkesin el vermesiyle, güç katmasıyla vücuda gelmiş bu yapıyı, partimizin 98’nci yıldönümünde hep birlikte açmak büyük bir gururdur hepimiz için. İnşallah, umut ediyoruz ki, hep birlikte 16 milyon İstanbulluya hediye ettiğimiz yeni yönetim anlayışının bir başkasını, önümüzdeki dönemde yine hep birlikte, başta İstanbul'da büyük bir emek ortaya koyarak, milletimizin layık olduğu bir dönemi ve bir yönetim anlayışını hediye edeceğimizin de ışığıdır bugünkü buluşma ve bugünkü açılış töreni. Bu bağlamda yeni binamız hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel çalışmalara ve güzel başarılara moral kaynağı olsun İstanbul’umuzda. Saygıdeğer Genel Başkan’ımıza, İl Başkanı’mıza ve emeği geçen bütün partili dostlarımıza teşekkür ediyoruz”

ÖYMEN: CHP’NİN DAHA BÜYÜK BAŞARILARA YÜRÜYECEĞİNDEN EMİNİM

İmamoğlu’ndan sonra kürsüye gelen CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen ise duygularını, şu sözlerle ifade etti: “Burada bulunan bütün arkadaşlarıma, bütün yoldaşlarıma, kadın yoldaşlarıma, erkek yoldaşlarıma genç yoldaşlarıma, yaşı ilerlemiş olsa da genç kalmakta olan arkadaşlarımıza saygılar, sevgiler sunarım. Bu binanın hazırlanmasında, bu hale gelmesinde emeği geçen herkese ben de çok teşekkür ederim. Çok güzel bina olmuş. Ben daha önce gezme imkanını bulmuştum İl Başkanı’mızın himayesinde. Bu bina içinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha büyük başarılara yürümesinden emin olduğumu da belirtmek isterim.”

KILIÇDAROĞLU: ÜSTLENDİĞİMİZ GÖREV TARİHSEL BİR GÖREVDİR

Törende son konuşmayı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, , “Bir binaya sahip olmak elbette önemlidir. Binaya sahip olmanın çok ötesinde, yaşadığı ülkeye de sahip olmak çok daha değerlidir. Biz yaşadığımız ülkeye de sahip çıkacağız. O ülkenin var olan bütün sorunlarına talibiz” dedi. Kılıçdaroğlu, talep ve beklentilerinin toplumun huzur içinde yaşaması olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bizim üstlendiğimiz görev, tarihsel bir görevdir. Bu görevi üstlenen kişiler, sıradan insanlar değildir. Cumhuriyet Halk Partili olmak, sıradan bir partili olmanın çok ötesindedir. Cumhuriyet Halk Partili olmak; ülkenin bağımsızlığından, adaletten, sosyal devletten, çağdaş eğitimden, devlet yapılanmasında liyakatten yana olmak demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek; hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla, yaşam tarzıyla ilgilenmemek demektir. Onları siyasete malzeme etmemektedir.”

"İSTANBUL'A HALKÇI BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİK"

“İstanbul'a halkçı bir Büyükşehir Belediye Başkanı seçtik. Beraber mücadeleyle seçtik” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onların uzun yıllardır yapamadıklarını, bizim belediye başkanlarımız yapıyor. Bir şey daha çok önemli: Yine bütün vatandaşlarımıza ifade etmek istiyorum. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete veren bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla biz, yeni bir siyaset anlayışını hayata geçireceğiz. Güzel bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı, kavgadan uzak bir siyaset anlayışı hayata geçireceğiz. 98 yıldır yıkılmadık, sonsuza kadar Türkiye ile beraber yolumuza devam edeceğiz. Bunu yerinden çekip atmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü biz, haklıyız. Çünkü biz, adaletten yanayız. Biz, insanlardan yanayız” ifadelerini kullandı. CHP’nin dünyanın en köklü siyasi partilerinden biri olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Önümüz açık. Önümüzde hiçbir engel yok. Sadece çalışacağız. Kavga etmeyeceğiz. Bizi kavga alanına çekmek isteyebilirler. Bütün arkadaşlarıma sesleniyorum: Sakin olun. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeye demokrasiyi getirmek amacındayız. Ben, bu halkın ferasetine güveniyorum.” KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi