Sarıyer’in Karadeniz sahilinde bulunan Kilyos Mahallesi’ndeki stadyumun aydınlatma direkleri çıkan fırtınaya dayanamayarak art arda yıkıldı.

Biri muhtarlık binasının önündeki yola devrilen direklerden ikisi stad içine, diğeri de tribün tarafına yıkıldı. Muhtar Turgut Serdarlı, “Çıkan iki fırtınada 4 direk de ortalarından kırılıp yıkıldı. Burada bir facia yaşanabilirdi, insanları Allah korudu” dedi.

İstanbul Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve Eylül 2013’te AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Ekrem Erdem, Sivas Milletvekili Ali Turan ve eski AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile teşkilatın katıldığı törenle açılışı yapılan Kilyos Stadyumu’nun dev aydınlatma direkleri bir ay içinde çıkan iki fırtınaya dayanamayarak yıkıldı.

MUHTAR SERDARLI, “AZ KALSIN MUHTARLIK ÜZERİNE YIKILIYORDU”

Direklerden birinin yıkılışına kendi gözleriyle tanık olan Kilyos Muhtarı Turgut Serdarlı, “Güçlü bir fırtına çıktı ve üzerinde spotlar olan direk sallanmaya başladı. Bir kaç dakika içinde şiddetli rüzgara dayanamayarak muhtarlık binasının önündeki yola devrildi. Biraz daha yana kaysaydı muhtarlığın üzerine düşebilirdi. Bu sırada muhtarlık binasının önünde insanlar da vardı, az daha bir facia yaşanıyordu” dedi.

Aydınlatma direklerinin yapıldığı metalin yeterli dayanıklılığı sağlayamadığını, içi boş saç malzeme kullanıldığı için fırtınaya dayanamadığını belirten Muhtar Serdarlı, “Karadenizden çok şiddetli rüzgarlar esiyor. Buradaki direklerin daha sağlam yapılması gerekir. Çünkü aydınlatma spotları yan yana dizilince yelken vazifesi görüyor ve direğin yıkılmasına neden oluyor. Neredeyse bir tona yakın ağırlıkta olan bu direkler ev, araç ya da insanların üzerine düştüğünde kesinlikle ölümlere neden olabilirdi, Allah korudu” diye konuştu.

Yıkılan direklerle ilgili rapor tutup, Sarıyer Belediyesi ile Sarıyer Kaymakamlığı’na ilettiğini söyleyen Muhtar Serdarlı, direklerin yeniden ama daha sağlam bir şekilde yapılmasını takep ettiğini belirtti.

AÇILIŞI AK PARTİ’LİLER YAPMIŞTI

Öte yandan yerel seçim öncesi açılışı yapılan AK Parti Kilyos İrtibat Bürosu ile Kilyos Stadyumu’nun açılışında konuşan eski AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Yeni Büyük Sarıyer için bugün Kilyos’tan start veriyoruz. 4,5 yılda Sarıyer ölçeğinde büyük eserler ortaya koyduk. Sarıyer’i İstanbul’un gözbebeği haline getirdik. Biz popülist siyaset değil hizmet siyaseti üretiyoruz” demişti.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)










Editör: Haber Merkezi