Esenyurt Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi, Esenyurt Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlık yaptığı toplantıda, ‘Sermayesinin Tamamı Esenyurt Belediye Başkanlığına Ait Tek Ortaklılık Yapılı Anonim Şirketi Kurulmasına İlişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün Başkanlık AKP’nin oylarıyla reddedildi.

“KONUT MAĞDURLARININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN İKİ DEFA OTURMA EYLEMİ YAPTIK”

Konut mağdurlarının sesini duyurmak için defalarca oturma eylemi yaptıklarını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt Belediyesi, konut mağdurları hakkında suçludur. Belediye hakkında ben 2011 yılında suç duyurusunda bulundum. O zamanki yetkililer hakkında kaymakamlığa soruşturma hakkı verilmedi. Ben, konut mağdurlarının sesini duyurmak için il başkanlığımızla beraber en az iki defa oturma eylemi düzenledik. CHP Genel Başkanı grup toplantısında bu konuyu gündeme getirdi. Mecliste araştırma önergesi verildi. İBB Başkanı o zaman Esenyurt Belediyesi’nin ruhsat verdiği yerleri mühürledi. O yetkililer hakkında soruşturmalar açıldı. Dolayısıyla belediye bu işten sorumludur. Kurumsal yapı olarak sorumlu değildir ama yetkililer sorumludur” dedi.

“2009 YILINDAN BERİ MÜCADELE EDİYORUZ”

Konut mağdurlarının sorunlarıyla 2009 yılından beri mücadele ettiklerini belirten Bozkurt, “Bu konu Esenyurt Belediyesi’nin yüzde yüz sermayesine sahip olduğu bağış yoluyla elde ettiği Derman Şirketi’nin aktif olarak bazı konularda çalışma yapması için sermaye artırımı talebiyle geldi size. Derman Şirketi, tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışma yapacaktı. Esenyurtluların doğru gıdaya uygun fiyata sahip olması için Anadolu’nun değişik bölgelerinden ürünlerin satın alınıp Esenyurt’taki esnaflar üzerinden halka ulaştırılmasını sağlamak. Birinci amacı buydu. İkinci olarak, çokça konut mağduru var. İki tip konut mağduru var bir tanesi, 2009’dan başlayarak, 2014 yılına kadar ilçe başkanlığım sürecinde, sonraki zamanlarda da CHP’nin bir üyesi olarak sürekli gündeme getirdiğimiz, ‘Burada bir felaket var. İnsanlarda ciddi bir mağduriyet oluşacak. Bu mağduriyetin telafisi imkansız sonuçlar doğurmaması için bir an önce buna dur demek’ gerektiği konusunu meclislerde aktardık. Ayrıca radyo ve TV programlarında, basın açıklamalarında bunu kaç kez dile getirdiğimi göreceksiniz” diye konuştu.

 “GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPILAN YANLIŞLARI DÜZELTMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Bozkurt şöyle devam etti; “2009-2010 yılında 2021’de yaşayacağımız sorunları gördüm ve anlattım. Ama maalesef o zamanki yöneticiler bunu görmezden geldiler. Kamuoyu da bu tehlikenin farkına varmadı. Yani bu işi anlatırken dedik ki trafikle ilgili sorun yaşayacağız hepsinin kayıtları duruyor. Bugün yaşanacak şeyleri söyledik. Şimdi biz, bize ait olmayan aksine uyarmamıza rağmen yapılan yanlışları düzeltmek için uğraşıyoruz. Ama bir de müteahhitle vatandaş arasındaki anlaşmazlıklardan çıkan sorunlar var. Bırakıp kaçan müteahhitler var. Bu sorunların da çözülmesi lazım. Nasıl çözeceğiz bunu? Vatandaş korkuyor haklı olarak. Evini bir daha verecek kime verecek güveneceği bir makam yok. Diyor ki, ‘Ben belediyeye güveniyorum. Siz eğer buna garantörlük yaparsanız ben sizin garantörlüğünüzde evimi bir müteahhitte ya da belediyeye verebilirim’ diyor. Şirketten beklediğimiz üçüncü fayda da bu. Onun dışında vatandaşa sosyal yardım, belediyeye gelir elde etmek içinde yapılacak işler var. Bu anlamda meclise getirdik. Siz, geçen mecliste bir şirket kurun her türlü desteği verelim dediniz. Biz, ESPAŞ üzerinden bunu yapabiliyor muyuz diye araştırdık ama bunu hukuka uygun bir şekilde yapamayacağımızı gördük. Biz hukuka saygılıyız kanunları okuduk ona göre karar aldık. Derman Şirketi’nin zaten hibe alınmasının sebebi de budur. İşimizi zorlaştırmasına rağmen hukuk içerisinde ne yapılıyorsa onu yaptık.” KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi