Siyahkalem’in Zekeriyaköy’de 467 bin metrekare alanda gerçekleştireceği KÖY Projesi için Ocak ayında taşınıp, Mart ayında bakımları yapılan 232 ağaç, yeni yerlerinde ilk filizlerini ve çiçeklerini açtı.

KÖY projesinin yapılacağı 467 bin metrekare alanın içerisinde bulunan 232 ağaç, dünyada bugüne kadar 3 milyon ağaç taşıma işini gerçekleştiren Opitz firması tarafından Ocak ayında yeni yerlerine taşındı.

Ağaçlar taşınmadan önce bulunduğu bölgedeki toprakla, nakledilecekleri yerlerdeki toprak analizi yapılarak, gerekli düzeltmeler gerçekleştirilip, eşleştirildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Avrupa'nın en büyük ağaç taşıma makineleri İtalya'dan özel olarak getirilerek KÖY’deki ağaçların taşınması işleminde kullanıldı.

Dev makineler sayesinde büyük bir özenle yerlerinden sökülen ve tespit edilen yeni yerlerine nakledilen ağaçların, yeni yerlerinde hayatlarına devam edebilmeleri için gerekli olan endoterapi bakımı ise doğada canlanmanın yaşanacağı Mart ayında yapıldı. Eski formlarına kavuşabilmeleri için yoğun bir bakıma tabii tutulan ağaçlar, bu bakımın ardından yeni filizler ve çiçekler açtı.

 

Editör: Haber Merkezi