Kızılay Küçükçekmece Şubesi ilçe protokolünü, iş adamlarını ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini iftar yemeğinde ağırladı. Programın organizasyonunu her ne kadar Kızılay yapsa da Küçükçekmece Belediyesi yemeğe ev sahipliği yaparak Kızılay’a katkı sundu. Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı iftar Küçükçekmece Nikah Salonu’nda düzenlendi. İftara Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Şamil Ayrım ve Serap Yaşar, Küçükçekmece Kaymakamı Turhan Bedirhanoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan, BBP Küçükçekmece İlçe Başkanı Cem Özel, eski  Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da katıldı.

“FAKİRİN ZENGİNİN ÜZERİNDE HAKKI VARDIR”

Kızılay Küçükçekmece Şube Başkanı  Hüseyin İpek, iftar davetine katılanlara yönelik yaptığı teşekkür konuşmasında “Kızılay, 1868 yılında kurulmuş dünyanın en büyük iyilik çınarıdır. Küçükçekmece’de bu iyilik çınarını büyütmek için arkadaşlarımız ile kollarımızı sıvadık. Yeni dönem yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bugüne 45 gün geçti. Küçükçekmece’nin tüm mahalle ve sokaklarında hizmet veren  1300 gönüllü arkadaşımız var. Küçükçekmece’deki hayırseverlere şunu hatırlatıyorum, ‘Fakirin zenginin üzerinde hakkı vardır’ ama biz bu hakkı sizden tahsil etmiyoruz sadece hatırlatıyoruz.” dedi.

“KIZILAY DENİLDİĞİ ZAMAN AKLIMIZA YARDIM VE İYİLİK GELİR”

İftar programının ev sahibi olan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’de yaptığı konuşmada Kızılay’ın önemine vurgu yaptı. Çebi, “Bizlerin bu mübarek ayda ve çok güzel bir sofrada bir araya gelmesine vesile olan Kızılay Başkanımız’a ve tüm yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca şu gerçeğinde altını çizmek istiyorum, Kızılay denildiği zaman aklımıza yardım, gelir, aş gelir, çadır gelir. V Kısacası ‘insanlık’ gelir.  Kızılay doğal felaketlerde sığınacağımız bir limandır. Dolayısıyla bütün bu yardımları toplumumuzdan esirgemeyen Kızılay’ın iftar yemeğine geldiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu. 

“AÇ OLANIN, DARDA OLANIN İMDADINA HEP KIZILAY KOŞUYOR”

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, yaptığı konuşmada korona salgınına da atıfta bulunarak yüzyılda bir yaşanan salgın olayı bizlerin birçok şeyi hatırlamamıza vesile oldu. Bu güzel iftar sofralarında bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Birbirimizle tokalaşmanın, sarılmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Umuyorum ki bu belada artık bitme noktasına geldi ve eski günlerimize geri döneceğiz. Başı Rahmet, ortası Mağfiret ve sonu da günahlardan arınma ayı olan Ramazan ayımız mübarek olsun. Tabii bu sıkıntılı dönemimizde Kızılay’ımızın vefa sosyal destek grupları insanlarımıza güzel hizmetler verdi. Aç olan ve sıkıntı da olan kim varsa Kızılay yetişip destek oluyor” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİ İPEK’E TEŞEKKÜR ETTİ”

Milletvekilleri Şamil Ayrım ve Serap Yaşar konuşmalarında Küçükçekmece’nin Anadolu ve Trakya mozaiği olarak toplumsal kültürümüzü yansıtan bir ilçe olduğuna vurgu yapan bir konuşma yaptılar. Kızılay’ın öneminden de bahseden vekiller Şube Başkanı Hüseyin İpek’e çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Celal KARAALİ- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi