Küçükçekmece İnönü Mahallesi’nde hizmet veren ve yaptıkları sosyal çalışmalarla dernekçilik alanında örnek gösterilen Sinoplular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, görkemli bir geceyle 25. yılını kutladı.


“İnsan olmak yeter”

Derneği 25. yılı açlığın, yokluğun, savaşların son bulması; gözyaşlarının dinmesi ve mutlu bir dünya için “İnsan olmak kafidir” sloganıyla kutlandı. Özellikle çocukların eğitimi ve toplumsal duyarlılık adına yaptıkları çalışmalarla sıkça adından söz ettiren derneğin Sefaköy Salon Akdeniz'deki gecesi siyasetten uzak, iş dünyasından sanata, STK temsilcilerinden, eğitim dünyasının tanınmış simalarının katılımıyla müzik eşliğinde gerçekleşti.

"Gittikçe büyüyoruz"

Geçmişten bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili sunumun ardından söz alan Dernek Başkanı Adnan Çakar, 25. yılını kutlayan derneğin diğer derneklerden fakını özetlediği konuşmasında şunları söyledi:

“Derneğimizle beraber dünyaya gelen bir çocuk bugün üniversiteyi bitirmiş, doktor, mühendis veya iş adamı olmuştur. İşte derneğimiz kurulduğu günden beri farkını ortaya koyarak ‘önce insan’ dedi ve çocuklarımızın eğitimine çok önem verdi. Yani bizim eğitim adına destek olduğumuz çocuklardan birçoğu bugün burada bizlerle. Kimi mühendis olmuş kimi de öğretmen. İşte o günün çocukları bugün öğretmen oldu ve onlar şimdiki çocuklara eğitim veriyorlar.”

Çakar, zaman içerisinde gittikçe büyüyen bir aile olduklarınında altını çizerek, “Dernekçilik anlamında biraz çok oluyoruz ama çok olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Karadeniz’den esintiler

Gecenin başından sonuna kadar sahnede kalan Mehmet Demirel ve orkestrası ise Ayhan Çakar, Deniz Çakar ve Piyanist şantör Erol Aydın ile beraber  başta Karadeniz yöresi olmak üzere çok sayıda türküyü davetlilerle beraber seslendirdiler. Yılmaz Aktepe-Kent Yaşam

 

 

Editör: Haber Merkezi