Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı'nda başlayan Trabzon Günleri festivalinin ilk gününde Niyazi Koyuncu ve Uğur Albayrak sahne aldı. Kurulan stantlarda Trabzon yöresine özel yiyecekler, hediyelik eşyalar ve yöresel kıyafetler yer aldı. Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği işbirliğinde düzenlenen festivalde vatandaşlara hamsi ve helva ikram edildi. Vatandaşlar etkinliğe ilgisi yoğun oldu. Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba konser öncesi Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye hediye ve plaket takdim etti.

“AMACIMIZ BİR ARADA OLMAK VE SOSYALLEŞMEK”

Hemşehrilerini ve İstanbulluları Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi vatandaşların bir arada olması ve sosyalleşmesi için böyle etkinliklere ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Çebi, "Belediyemiz ve Trabzonlular Derneği ile beraber düzenlediğimiz festival 4 gün boyunca sürecek. Memleket hasreti çeken vatandaşlarımız burada, bir nebzede olsun hasretlerini giderecek, gündelik sıkıntılarını unutup eğlenebilecek, sosyalleşilebilecek, amacımız bu. Trabzon Derneklerine teşekkür ediyorum. Hem Küçükçekmece'ye hem de Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerimize böyle bir fırsatı verdiği için. İlginin olması gayet normal bu tarz etkinliklere vatandaşımızın ihtiyacı var. Burada Trabzonlular da oldukça fazla ama bu alana gelenlerin hepsi Trabzonlu değil. Her yöreden insanımız var. Bizim kültürümüz birbirine kaynaşmış bir kültürdür" diye konuştu.

“TAM BİR TRABZON GECESİ OLMUŞ”

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu  ise konuşmasında “ yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele ettiğimiz covid belası biraraya gelmemizi sürekli erteledi. Ama çok şükür bu özlem duyduğumuz tabloyu birlikteliğimizi beraberliğimizi inşallah yavaş yavaş bu etkinliklerle göstermeye başlayacağız. Trabzonu anlatırken 3H olarak anlatıyoruz. Hamsi, horon ve havası.. Görüyorum ki havayı da buraya getirmişler. Tam bir Trabzoon gecesi olmuş . Bu etkinlik ve bundan sonra yapacağımız etkinliklerin hepsi ayrı ayrı bizlerin mozaikleri, hepsi bizlerin ayrı ayrı güzellikleridir. Burada yapacağımız her etkinlik 81 vilayetimizin herbirinden gelen o kültürel  coşkuyu heyecanı inşallah bu meydanda hep beraber birlikte yaşayacağımızı umut ediyorum” dedi.

ÖRS TRABZON’DAN SELAM GETİRDİ

Açılış töreninde birer konuşma yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Küçükçekmece’de Trabzonlu hemşehrileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Trabzondan selam getirdim diyen Örs, Küçükçekmece Kaymakamı Bedirhanoğlu ve Belediye Başkanı Çebi hakkında övgüde bulundu. Vekil Örs, dernek Başkanı Kaba ve yönetim kuruluna Küçükçekmece’de Trabzon rüzgarı estirdikleri için de ayrıca teşekkür etti.

“TOPLUMSAL ZENGİNLİĞE KATKI”

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba gazetemize yaptığı açıklamada “Bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayarak yağmur ve soğuğa rağmen yanımızda olan kıymetli dostlarımıza hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum. Küçükçekmece’de hakikaten Trabzon rüzgarı esiyor. Dört gün boyunca bu rüzgarın artarak devam edeceğine inanıyorum. Küçükçekmeceli hemşehrilerim, Trabzon’u ve Trabzonlu hemşehrilerimi daha yakından tanıma imkanı buluyor. İstanbulda il dernekçiliği yapıyorsanız en önemli görevlerinizden birisi kültürünüzü diğer yöre insanlarına aktarmak ve toplumsal zenginliğimize katkı sunmak olmalıdır. Pandemi koşullarına riayet ederek alanı dolduruyoruz. İlgi bizi oldukça memnun ediyor. Trabzon Milletvekilimiz  Sayın Hüseyin Örs’e, Küçükçekmece Kaymakamımız Sayın Turan Bedirhanoğlu’na, Küçükçekmece Belediye Başkanımız Kemal Çebi’ye, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’na, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına  sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına ve basın mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

KATILANLAR OLDUKÇA MEMNUN

Festivale eğlenmek için gelen Ahmet Arslan, böyle etkinliklerin devamını istediğini söyleyerek, "Böyle bir etkinlik olması Küçükçekmece halkı için çok güzel bir şey. Devamını bekliyoruz. Balık ekmek sırası bekliyorum herkes burada. Konser dinleyip eğleneceğiz" ifadelerini kullandı. Giresunlu Feza Gökçe ise memleketinin havasını aldığını dile getirdi. Konser için festivale gelen Gökçe, "Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bize bu güzel günü yaşattıkları için. Pandemiden sonra gerçekten çok güzel bir jest oldu" dedi.

Festival alanında el işi standı açan Adil Kurt, Keşan dokuma tezgahını kurduğunu 4 gün boyunca standın açık kalacağını söyleyerek, "Sesi duyan gelsin. Bizim oralarda davet olmaz kemençe sesini duyan tüm vatandaşları bekliyoruz. Böyle güzel bir iş çıkardıkları için Belediye Başkanına ve Dernek Başkanına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

26 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek festivalde katılımcılar, Trabzon’un kendine has mutfağından, yöresel el sanatlarına, horonundan kemençesine kente dair özledikleri ne varsa bulma imkânına sahip olacak.

Editör: Haber Merkezi