Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını için Kartal Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti. 7’si arama kurtarma, 3’ü sağlık personeli olmak üzere, Sivil Savunma Uzmanlığı ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 3 araçla beraber, hazırlıklarını hızlıca tamamlayarak yangın bölgesine doğru hareket etti. Bölgeye giden ekipler çalışmalara destek veiypr.

“CANIMIZ YANIYOR”

Ekiplerin hazırlık çalışmalarını kontrol eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarından dolayı yaşadıkları üzüntüyü ifade ederek “Canımız yanıyor. Önce Manavgat’ta başlayan ve ülkemizin birçok noktasında devam eden orman yangınlarının söndürülme çalışmalarına katılmak için hazırlıklarımızı hızlıca tamamladık. Arkadaşlarımız, arama kurtarma ve sağlık noktasında çalışmak üzere bölgede bizzat görev almak için harekete geçti. Çok üzgünüz. Diliyoruz ki, bu yangınlar daha fazla can kaybına sebep olmadan söndürülür.” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Ayrıca yaşanan orman yangınları nedeniyle ilçede gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler iptal edildi. Yapılan açıklamada “Belediyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilçemizde düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler, ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi