Salgın hastalık nedeni ile seferlere ara veren nostaljik T3 Kadıköy- Moda Tramvayı yeniden İstanbullular ile buluşuyor. Şehrin sembollerinden biri haline gelen tramvay kapalı olduğu sürede İBB iştiraki olan Metro İstanbul tarafından hem rayları hem de treni yenilendi. Yenilenen haliyle tarihi tramvayın 6 Temmuz 2020 itibari ile seferlere tekrar başladığı duyuruldu. 

KRİZ, FIRSAT OLDU

Korona virüs nedeni ile trafik ve insan yoğunluğu azalan megakentte, yaşanılan bu durumu fırsata çeviren İBB, alt yapı yenileme çalışmalarının yanı sıra tarihi değerleri olan çeşme, tramvay, mezar gibi manevi değerler konusunda da harekete geçti. Rıhtım caddesi üzerinde yaşanılan atık ve yağmur suyu sorununun çözümü için harekete geçen İBB Ekipleri, caddeyi hazır kazımışken nostajlik tramvayında raylarını yeniledi.

2013'TEN BERİ YENİLENMİYORDU

Kadıköy Meydan, Altıyol, Bahariye Caddesi gibi yoğun karayolu trafiği bulunan ve çok fazla hatalı parklanma yapılan bir bölgede çalıştığı için kazalar ve sürtünmeler nedeni ile kaporta hasarı alan trenler son olarak Kasım 2012 ve Nisan 2013 tarihleri arasında özel bir firmada kaporta revizyonundan geçmişti. 

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi