Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşama veda eden Sivas İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl (57) son yolculuğuna binlerce seveninin dualarıyla uğurlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı cenaze törenine İstanbulda bulunan CHP'li belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda milletvekili, Siyasi parti temsilcisi ve binlerce vatandaş katıldı.  Küçükçekmece’de Garip Dede Cemevi’nde ikindi namazına sonrası Açıl'ın annesi Sabriye Açıl, dayısı Cemal Aydın, kız kardeşi Sultan Çıtak taziyeleri kabul etti. Cenaze namazı sonrası Açıl, Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedildi.  

“GENÇ, DİNAMİK, ENERJİK BİRİYDİ”

Kılıçdaroğlu merhum Murat Açıl’ın İmranlı için büyük emek verdiğini söylerken, “İmranlılar mutlu olsun daha güzel bir kentte yaşasınlar diye büyük emek harcadı. Genç, dinamik, enerjik biriydi. İstanbul ile İmranlı'yı bir anlamda buluşturdu. İş dünyasını buluşturdu. Sevgiyi, dostluğu egemen kıldı. Dolayısıyla büyük çaba harcadı ve genç yaşta aramızdan ayrıldı.Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Cenaze törenine; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP tüm İlçe belediye başkanları, ilçe başkanlıkları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. SÜLEYMAN ÇAY

Editör: Haber Merkezi