Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında açılan ve ilk günden kısıtlılık kararı koyulan davada 5 yıl 3 ay sonra ilk kez ifade verdi. 28 Ekim’de yapılan ve 3 saat süren duruşmada avukatlarının savunması neticesinde, belgeleri mahkeme heyetine sunan Hazinedar hakkında mahkeme heyeti, savcılık dosyasında koyulan adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağını kararını kaldırdı.

Murat Hazinedar ilk duruşma sonrası şunları söyledi;

Hakkımda bir müptezelin 2016 yılında yaptığı şikayet sonucu başlatılan FETÖ Soruşturmasında, 5,5 yıl boyunca 1 gün bile ifadem alınmadan, dosyaya daha ilk günden koyulan kısıtlılık kararı nedeniyle içinde ne olduğunu da bilmeden yürütülen soruşturma dosyasından, zorlama ve gülünç iddialarla yazılan iddianamenin bugün yapılan ilk ve 3 saat süren duruşmasında, 5,5 yıl sonra ilk kez ifadem alındı. Gerçekler tarafımdan ortaya konulunca ve avukatlarımın savunması neticesinde; Mahkeme Heyeti, Savcılık Dosyası’nda koyulan adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağını kararını kaldırmıştır.

Duruşmada kendisine bu kumpası kuran, vesile olan tüm sivil müfterilerin hak ettikleri cezaları aldığına da değinen Hazinedar “Emin olun bir gün tüm resmî makamlardaki meczuplarda bu iftiraların bedelini ödeyecekler.’ dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi