106 yıllık bir gelenek olan Kabataş Erkek Lisesi, Geleneksel Pilav günü gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen keyifli etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarihi Kabataş Erkek Lisesi Pilav Günü etkinliği bu yıl da hayli renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe ilgi oldukça yoğundu. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da Pilav Günü’ndeydi.

Bir dönem Kabataş Erkek Lisesi’nde öğrenim de gören Başkan Hazinedar, öğrencilik yıllarını yad etti ve öğrenci arkadaşlarıyla yıllar sonra karşılaşmanın sevincini yaşandı. Masalardaki keyifli sohbetlere de ortak olan Murat Hazinedar, Kabataş Erkek Lisesi Mezunları tarafından yaptırılan devasa bayrağı da ilk omuzlayan isimlerdendi.
Günün anlam ve önemine değinen Başkan Hazinedar, “Böyle önemli bir günde burada olmaktan çok mutluyum. Dile kolay tam 106 yıldır devam eden bir etkinlik bu. Dilerim yüzyıllar boyunca da devam eder. Kabataş Erkek Lisesi gerek eğitimi, gerek konumu ile her zaman çok önemliydi. Bir dönem ben de burada öğrenci olmanın onurunu yaşadım” dedi.



Pilav Günü’nde, Kabataş Erkek Lisesi’ne büyük emek veren ve okul için kurulan vakfın ilk yönetim kurulu başkanı seçilen merhum İşadamı -Gazeteci Feyyaz Tokar’ın da heykelinin açılışı yapıldı. Pilav Günü’nde, liseye katkı sunan isimlere de plaketler verildi.
Törenin ardından eski mezunlar, okulu gezdi ve etli pilav yedi

FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi