Gençlik yıllarından itibaren siyasetle uğraşan Rizeli iş adamı Mustafa Tüysüz sırasıyla ANAP gençlik kolları, ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı ile sürdürdüğü siyasi çalışmalarına 2009 yılında CHP çatısı altında devam etti. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Eyüp ilçesinden CHP'nin kontenjan belediye meclis üyesi adayı olan Mustafa Tüysüz, özelikle Karadenizli hemşerilerinin oylarını CHP'ye taşımada önemli bir rol oynadı. İş adamı ve siyasetçi Mustafa Tüysüz, geçtiğimiz hafta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerde partisinin ön seçimle aday belirleme kararının ardından partisinden CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Basın mensuplarına yönelik yaptığı konuşmasında iş hayatındaki çalışmalarını anlatan Tüysüz, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı çalışmalara da değinerek, “Kurucusu olduğum Eyüp Rize ve Rize’yi Sevenler Derneği'nin uzun süre başkanlığını yaptım. Hem siyasi hem de sivil yaşamımda edindiğim deneyim ve tecrübelerimi barış, kardeşlik ve huzurun hakim olduğu bir ülkeyi inşaa etmek için milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” diye konuştu.

'BÜYÜK OLSUN HEPİMİZİN OLSUN'
En büyük hedefinin CHP’nin ilkelerini halkın değerleriyle buluşturmak olduğunu belirten CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tüysüz, “CHP Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu büyük bir partidir. ‘Az olsun, küçük olsun, benim olsun’ değil, ‘çok olsun, büyük olsun, bizim olsun, hepimizin olsun’ anlayışıyla hareket edersek iktidar olmamızın önünde hiçbir engel yoktur” dedi.
Tüysüz, “Rize, Trabzon, Gümüşhane, Kayseri, Urfa, Eskişehir ve Kütahya gibi illerde yaşayan, soyadı Tüysüz olanlarla akrabayız. Aynı zamanda İstanbul merkezli Sultanbeyli'de Tüysüzler Birliği'ni kurduk. Ben aynı zamanda bu birliğin başkanı oldum. Binlerce üyesi olan bu birliğin sadece başkanı olarak CHP’ye gelmedim; aynı zamanda temsil ettiğim ailemin, akrabalarım ve dostlarımın telkinleriyle CHP’de siyaset yapmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

'CUMHURİYET DEĞERLERİ YOK EDİLEMEZ'
İmam hatip lisesi mezunu muhafazakar biri olarak CHP'de siyaset yapmasının gerekçelerini anlatan Tüysüz şunları söyledi: “Hepimiz ülkemizi çok seviyoruz. Türkiye son zamanlarda ötekileşen ve birbirine farklı bakan, kardeşin kardeşle siyaset konuşurken bile radikalleştiği bir duruma geldi. Türkiye'nin artık cumhuriyet ile birleşme ve normalleşme sürecine girmesi lazım. Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. CHP mutlaka denenmeli ve bir şans verilerek iktidar yapılmalıdır. Bu iktidar olma yolunda da partimize katkı sunmaya gayret edeceğiz. Ayrıca şunu da paylaşmak isterim: Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Artık Cumhuriyet döneminin tüm değerleri ve Türkiye'ye kazandırdıkları bir şekilde yok oldu. Türkiye'de Cumhuriyet’in kazanımlarıyla ortaya çıkıp, Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalanıp iktidar olanların Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını yok ettiği bir dönem yaşıyoruz. Türkiye'de 17 ve 25 Aralık sürecini yaşadık. Türkiye'nin devlet yapılanmasında ne kadar erozyona uğradığını hep beraber gördük.”

‘DEVLET BİZİM NAMUSUMUZDUR’
“Hz. Peygamber der ki: ‘Devlet malından bir kap bile aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz. Devlet bizim namusumuz ve haysiyetimizdir. Kişiler olarak bir birimize hakkımız hukukumuz geçer ve helalleşebiliriz. Ama devletle ilgili helalleşme şansımız yoktur. Devletin bir bakanının 134 trilyon gibi rakamsal bir yolsuzluğa bulaştığını ifade etmesi Türkiye için korkunç bir durumdur. Yolsuzlukla suçlanan bu 4 bakan Yüce Divan'a gidip ‘bizi orda aklayın’ deseydiler, Türkiye farklı bir süreci yaşayabilirdi. 7 Haziran’da CHP’nin iktidar olması ve güçlü olmasını istiyorsak, ben de bir CHP’li olarak üyelerden destek istiyorum. Barış ve huzur içinde kardeşçe yaşayacağımız, ötekisi olmayan bir Türkiye için Mustafa Tüysüz olarak ben de varım diyorum.”

MUSTAFA TÜYSÜZ KİMDİR?
1972 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlkokulu köyünde ortaokulu Çayeli İmam Hatip’te, lise kısmının son 2 yılını İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Askerliğini İzmir Foça'da deniz piyade çavuş olarak tamamladı. Özel sektörde bir dönem çalıştı. Daha sonra kendi firmasını kuran Tüysüz, reklam-inşaat ve gıda üzerine faaliyet gösterdi. Şu anda gıda işi ile uğraştı. Eskişehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisidir. Eşi Malatyalıdır ve iki çocuk babasıdır. Anavatan Partisi'nde çeşitli kademelerinde görev aldı. Eyüp Rizeliler ve Rize’yi Sevenler Derneği Kurucu Başkanı ve şimdi onursal başkanıdır. Fidan UĞUR-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi