Evlenip 1 kız çocuğu sahibi olun ve kızı 5 yaşına geldiğinde, çocukluğunu doyasıya yaşadığı Adalar’ın ruhunu yaşaması için geri dönüş yapan Çetinkaya “Çocukluğumu burada yaşadım ve burası benim çocukluğumu özlemle andığım yer değil, hala kendimi çocuk hissettiğim yerdir” diyerek duyguları anlattı.


“Burada bir hayat var, hatta hayattan öte bir yaşam müzesi var” diyerek çocukluk anılarını anlatan Nurhan Çetinkaya, çocukluğunda top oynadığı Adalar sokaklarında, kalede Yorgo, geri dörtlüde Ali, Osman, Hagop, Setrak, orta sahada İshak, Salamon, Jozi ve ileride de Ahmet, Mehmet adında arkadaşlarının olduğu ve gol attıkları zaman hep birlikte sevindiklerini söyleyerek “Biz burada ‘Biz’ kültürü ile büyüdük. Bizim Kınalı Ada’da , Erik çok vardır. Çocukluğumuzda toplar annelerimize götürürdük, onlarda bize erik suyu, erik reçeli yapardı, biz hep birlikte yerdik” dedi.

“Çanakkale bir deniz harbidir” diyen Çetinkaya,tarihe tanıklık eden büyüklerinin, çocukluklarında onlara Çanakkale’de şehit olan gençlerden bahsettiklerini ifade ederek, “Adalılar iyi yüzme bilir ve yüzme bilen tüm çocuklar o dönemde Bahriyeli olmuş. Büyüklerimiz bize anlatırdı hikayelerini, Nusret Mayın Gemisi’n den yüzerek 'Mayın' salarlarmış gece denize” diyerek anlatmaya devam etti.

“Adadaki evlerde hep bir müzik tınısı vardır” diyen Çetinkaya, “Ama mandolin, ama piyano. Ama illede müzik. Ruh hep bir müzikte raks eder” diyerek, Adanın temiz havası, manzarası ve insana verdiği huzurla, evlerden gelen müzik sesinin ruhu okşadığını belirtti.

 Adanın en uzak yerine bile yürüyerek 20 dakikada gidildiği için, ulaşım için sağlıklı bir vücuttan başka hiç bir şeye ihtiyaç olmadığını belirten Çetinkaya, “Sağlıklı bir vücut ta, sağlıklı ruhtan geçer” dedi.

“Adalı olmak Özgürlüktür” diyerek devam eden Çetinkaya, “ Adalı insanların dil, din, ırk gibi ayrımları yoktur. Herkes birbiri ile kardeştir ve benim çocukluğum böyle yaşandı. Anahtar kapının üzerinde bırakılırdı. Belki eskisi kadar değil ama halen Adalar’ın böyle bir ruhu vardır. Biz beraber ağlarız, beraber güleriz. Bu yüzyıl öncede böyleydi, yüzyıl sonra da böyle olacak” diyerek, hoş sohbetlerin yapıldığı, şehir karmaşasından uzaklaşmak isteyen tüm ruh yorgunlarını Adalar’a davet etti.

 “Daha temiz ve yaşanılabilir bir Kınalıada istiyoruz” sloganıyla önce Kınalıada’nın, sonrada tüm Adaların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurularak, köklü projelere ve çalışmalara imza atan Adalar Platformu’nun kurucusu ve sözcüsü, İş Adamı ve şimdilerde Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olan Nurhan Çetinkaya, Sosyal Medya’da kendi yönettiği sayfasında dününü ve bu gününü, yaşadığı olaylarla tıklanma sayısı 3000’e ulaşan kişi ile paylaşıyor.

Çetinkaya, Sosyal Medya’da kaleme aldığı yazılarını yakında “YAŞAM MÜZEMDEN KIZIMA ARMAĞAN” ismini vereceği kitapta toplayacağını söyledi.

 

 Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi