İBB Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz'ın  İBB'nin karla mücadelesini eleştiren sözlerine tepki gösteren Özkan, Yılmaz'ın AK Parti dönemi İBB'nin karla mücadelesini eleştiren twitlerini de Meclis kürsüsünden gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 7500 çalışanı ve 1600 araç gereci ile karla mücadelede etkin bir rol aldığını vurgulayan Özkan, "Karla mücadelede İBB'yi başarısız gösterme gayretleri 7500 kişiye haksızlık olur. Asıl mesele AFAD ve AKOM arasında bir koordinasyon olmaması, kurumların birbirilerinden kopuk bir hale gelmesi ve hükümetin İBB'yi kendisine rakip olarak görmekte ısrar etmesidir. Karla mücadelede ortaya çıkan tablonun sebebi budur. Sibirya'da da karlar yağıyor ama siz İstanbul Havalimanının pistlerini açamadınız, insanları otellere yerleştiremediniz. We need Hotel dedi mağdur turistler ve siz ne dediklerini anlamayıp oraya çevik kuvvet yolladınız. Daha önce de “biz aşılıyız” maskeleriyle turizmde rekorlar kırmaya hazırlanmıştınız. Artık bu ülkeyi rezil etmekten vazgeçin ve devleti devlet adabıyla idare edin.” Dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “Bu ülkenin aort damarı Ankara-İstanbul otoyoludur. Siz burayı trafiğe açamadınız. Kuzey Marmara Otoyolunda insanlar mahsur kaldı. O yolun trafiğe açık olması kimin sorumluluğunda. Biz sözleşmelerine ulaşamıyoruz. Sadece bildiğimiz geçmeyen müteahhitlere hazineden garanti verdiğiniz. Ciddi devletler ciddi kararlar alırlar. Yunanistan'da da aynı durum meydana geldi. Ama Yunanistan Hükümeti araç başına 2 bin Euro tazminat ödedi. Biz ne yaptık. Allah beterinden korusun dedik. Herkes çektiği çileyle kaldı. Karayollarının başarısızlığını İBB Başkanının yemiş olduğu bir yemeğe indirgemek, görevinin başında olmadığını iddia etmek, kurumsal bir kimlik oluşturmaya çalıştıklarını söyleyenlerin söyleyecekleri sözler değildir." ifadelerini kullandı.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, AK Parti dönemi İBB'nin karla mücadelede yetersiz kalışını da hatırlattı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz'ın İBB'nin karla mücadelesini eleştiren sözlerine, AK Parti dönemi İBB'nin karla mücadelesini eleştiren Volkan Yılmaz twitleri ile yanıt verdi.

Yılmaz’ın, yağmur sularında yüzen minibüs fotoğrafına eklediği "İstanbulun Kadir Abisi var diyenler. Burası Üsküdar" yazılı 2 Haziran 2014 tarihli twitini,

https://twitter.com/BBvolkanyilmaz/status/473517595094970368?s=20&t=6eBuY0hPXHghra9mmP36mA

Yine AK Parti dönemi İBB'ye ait karda metrobüsler çalışmayınca eve yürüyerek dönen vatandaşların fotoğrafına "Vatandaş İBB den umudunu kesmiş evine yürüyerek dönmeye çalışıyor. Yine sınıfta kaldınız imar rantiyecileri" yazdığı 17 Şub 2015 tarihli twitini de İBB Meclisi kürsüsünden gösterdi.

https://twitter.com/BBvolkanyilmaz/status/567781280864276480?s=20&t=GW4Jt7TGx8zMxA-rAImhrw

Bugün Cumhur İttifakı’nın bir üyesi olan Volkan Yılmaz'ın bu twitleri silmediğinin altını çizen İbrahim Özkan, bu twitleri silmemişsiniz, demek ki o dönem başarısız olduklarını siz de kabul ediyorsunuz" sorusunu da yöneltti.

“İYİ PARTİ BU ÜLKENİN KURTULUŞ UMUDUDUR”

Yanıt hakkını kullanan Volkan Yılmaz’ın “ülkücülüğümüzü sorgulamak kimsenin haddi değildir” diyerek söz alması ve İYİ Parti’yi FETÖ ve HDP ile ilişkilendiren cümleler kurmasının ardından söz alan İbrahim Özkan, “Bizim kimsenin ülkücülüğünü sorguladığımız yok. Sadece o dönem İBB'nin yapamadıklarını bu dönem İBB yönetiminin daha iyi yaptığını ifade ettim. Twitleriniz duruyor, o dönem siz de İBB'yi eleştirmişsiniz. O konuda bir sıkıntı yok. Bugün İBB'nin başarısını da kalkın alkışlayın. Halk sizden bunu bekliyor. Başka konulara çekmenin ne gereği var" dedi.

Özkan, İYİ Parti'nin siyasetteki önemini de şöyle açıkladı:

İYİ Parti bu ülkenin Kurtuluş umududur. Bugün eğer İYİ Parti kurulmamış olsaydı bu ülkede yeni partilerin kurulma ihtimali yoktu. Bugün eğer İYİ Parti olmasaydı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara, Antalya, Adana; Mersin Büyükşehir Belediyeleri halâ Cumhur İttifakındaydı. Sizin karın ağrınız budur.”

DEVLET BAHÇELİ’NİN O SÖZLERİNİ DE HATIRLATTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'li Ahmet Türk'ün hapisten çıkarılması ile ilgili sözlerini hatırlatan Özkan, “Barzani'yi AK Parti kongrelerinde alkışlatanlarla, başından dökülen konfetileri temizleyenlerle, Osman Öcalan'ın mektubundan medet umanlarla siz siyaset yapıyorsunuz. “ dedi.

2017 yılının Ocak ayında TBMM’de basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’li Ahmet Türk'ün tutuksuz yargılanması gerektiğini savunmuş,

"74 yaşındaki Ahmet Türk, rahatsızlığı nedeniyle insani boyut göz önünde bulundurularak tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanmalı" ifadelerini kullanmıştı.FİDAN UĞUR/KENT YASAM

Editör: Haber Merkezi