Ağrı'dan 5 dönem milletvekilliği yapmış olan eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz Ankara'da tedavi görmekte olduğu hastanede yaşamını yitirdi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük aşiretlerinden Celali/Hasasori aşiretinin de büyüğü olan ve bölgede çok sevilip sayılan Prof. Dr. Eryılmaz'ın ölümü büyük üzüntü yarattı. TBMM 22.Dönem Bağımsız Iğdır Milletvekili Prof. Dr. Dursun Akdemir, Eryılmaz'ın vefatından duyduğu üzüntüyü kaleme aldığı yazıyla dile getirdi.

Son dakika: Eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz, yaşamını yitirdi

Yaşar Eryılmaz

İşte Akdemir’in kaleme aldığı o yazı:

YAŞAR ERYILMAZ'IN ARKASINDAN

Bağışlayın beni, onun arkasından yazdıklarımı. Onunla olan arkadaşlığımın yakınlığına sayın  lütfen!. Bu mesajı onu tanıyanlar okuyacağı için beni hoş görürler.

Zarif insan, usta cerrah, çok dönemin vekili, Sağlık Bakanı, güzel ağabey, paylaşmayı en iyi beceren mert arkadaş Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz… Yolun açık, mekanın nurla dolu olsun.

Nerdeyse yarım asırdır(47) bilirim onu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi… O yeni Üroloji Uzmanı, ben ilk sene cerrahi asistanı...

Konsültasyonlarda kibar hekim-hekim, hekim- hasta yaklaşımını ondan yakaladım.

Usta-çırak yaklaşımında da kadife gibiydi.

Sabırlı, metanetli, hoş görülüydü. Dekan Yardımcımız ve Başhekimimizdi.

Eşleri Prof. Dr. Teksin Eryılmaz hanımefendi göz kliniği hocamızdı.

Bir birlerine çok yakışıyorlardı.

Ben ve eşim Dr. Özden hanım, değerli Teksin hocaya, evlatlarına, Eryılmaz ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Hemşerilerinin, sevenlerinin, dostlarının başı sağ olsun.

Benim ilim Iğdır, Doğubayazıtlı Dr. Yaşar Ağa'ya komşuyuz.

Akrabalık, dostluk, arkadaşlık var.

Doğubayazıtlı, Ağrılı ve Iğdırlı hastalar birbirimizi karıştırır, bazen ona Dursun Bey, bana Yaşar Bey derlerdi. Herhalde hastaya yaklaşım tarzından benzetirlerdi. Halef selef olduk. O milletvekilli olunca, yerine beni dekan yardımcısı atamışlardı.

Yıl 1987, bir gün Erzurum Atatürk Üniversitesi lokalindeyiz. Vakit akşama doğru, Ankara'dan sabit numaraya rahmetli Başbakan, Genel Başkan Turgut Özal'dan bir telefon. Yaşar Eryılmaz arandı. Masadan kalktı, Özal'la konuşup masaya döndü, oturdu.

Gözleri şimşek şimşek, heyecanlı ama şaşkındı.

Milletvekilliği adaylığı, teklif etmişti ona Başbakan Özal.

Bir süre sonra heyecanı geçti, sakinleşti “Arkadaşlar ne dersiniz?” diye etrafına bakınarak sordu. Bir Başbakan ve Genel Başkan'ın teklifi geri çevrilemezdi. O anda arkadaşlarının kararı sevinçle olumlu yönde oldu. Ailesi ve hemşerilerinden “olur” alıp aday oldu. Kazandı, 5 dönem Milletvekili ve Sağlık Bakanı oldu.

O, meslektaşları, arkadaşları, dostları, tanıdıkları ve seçmenleri gözünde, gönlünde kişisel özellikleri ve yapabildikleriyle hep gönül adamı olarak kalacaktır.     

Dursun Akdemir - Biyografya

Prof. Dr. Dursun Akdemir

TBMM 22.Dönem Bağımsız Iğdır Milletvekili - İdare Amiri Başkanlık Divanı Üyesi

Editör: Haber Merkezi