Ünlü psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Türkiye'de devam eden orman yangınlarına ilişkin konuşan Dökmen, "Ülkem yanıyor ben kendimi çaresiz, aciz ve çok cahil hissediyorum. Elimden bir şey gelmiyor fiziksel olarak ve köylülerimizin, vatandaşlarımızın, şehirlerimizin cansiperane çalışmalarını gözlerim yaşararak izliyorum. Ben bir şey yapamıyorum" dedi.

ANLATTIĞI HİKAYE OLAY OLDU

Yangının çıkış nedeninden, söndürme çalışmalarındaki uçak ve helikopter tartışmalarına kadar bir çok konuda eleştiride bulunan Üstün Dökmen, anlattığı hikaye ise ile olay oldu.

Dökmen’in kuşlarla ilgili hikayeyi şu sözlerle ifade etti:

“Biraz sonra bir kelime kullanacağım kaba gelmesin. Hatta kaba gelmesin bir kitap da var 'B…un tarihi'. Halkımızın bir hikayesi. Anne baba kuş yavru kuşlara diyorlar ki 'Yavrularım hadi kalkın başka bir yuvaya gidelim. Bu yuva b..landı' diyorlar. Yavrular da onlara diyor ki; 'Anne baba af buyurun sizde bu g... varken siz daha çok yuvayı b..latırsınız. "

“VATANDAŞIN GAZINI ALMA”

Dökmen konuşmasını şu sözlerle sürdürdü “Sevgili dostlar bu yangın yeni çıktı. Bu yangını anlamadan para toplayıp yeni orman yapmanın anlamı var mı? Türkiye hatıra ormanı en çok olan ülke. Gerçekten hatıra çünkü ağaçların hepsi hatıra olmuş, yok... Büyümüş hatıra ormanı yok. Yangının ortasında daha bitmeden, acımızı yaşamadan aman ağaç dikelim. Bu vatandaşın gazını alma.”

Editör: Haber Merkezi