Tam kapanmanın ekonomik karşılığını biliyoruz ama devletimizin, tüm kurumlarıyla bu ekonomik kaygıyı atlatabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. İmamoğlu, ilçe belediye başkanlarıyla, geçtiğimiz pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ankara’da yaptığı “İstanbul depremi” konulu toplantının detaylarını da paylaştı. “Deprem konusunun siyasetin çok üstüne fırlaması gerekiyor” diyen İmamoğlu, “Ben onu yaptım, şu bunu yaptı demenin ötesinde; A, B, C, D partisi demenin ötesinde, İstanbul’da insanların yaşamlarını koruma altına alma zorunluluğumuzun olduğunu tekrar hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

HALİÇ KONGRE MERKEZİ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan 32 ilçe belediye başkanı ile Kovid-19 gündemli toplantıda bir araya geldi. Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Bağcılar, Başakşehir, Maltepe ve Şile belediyeleri, başkan yardımcısı; Büyükçekmece ise meclis 1’nci başkanvekili düzeyinde temsil edildi. Toplantıya herhangi bir düzeyde katılım göstermeyen iki belediye ise, Pendik ve Bahçelievler oldu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün gibi Kovid-19 tedavisi gördüğü öğrenildi.

“EN FAZLA KAPISI ÇALIŞAN İNSANLAR, BELEDİYE BAŞKANLARI”

Her iki başkan acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan İmamoğlu, İstanbul’un pandemiyle ilgili çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğinin altını çizdi. “Salgının tırmandığını, hastanelerimizin dolu olduğunu, hastalarımızın yoğun bir şekilde tedavi gördüğünü, birçok hastamızın da evinde tedavi gördüğünü belki de en yakından takip edenler belediye başkanlarıdır” diyen İmamoğlu, en fazla kapısı çalınan insanların, “şehri eminler” olarak kendileri olduğunu belirtti. İBB bünyesindeki Kovid-19 rakamlarını paylaşan İmamoğlu, süreç içinde 34 çalışanlarını kaybettiklerini belirtti. Kurum bünyesinde hasta sayısının 2 binlere kadar çıktığını kaydeden İmamoğlu, 3 ile 4 bin arasında da temaslı çalışan olduğunu ve bundan dolayı iş kaybı yaşadıklarını aktardı.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi