39 ilde hızlı bir şekilde örgütlenerek Çepni Dernekler Federasyonu çatısı altında bir araya gelen Çepniler Ramazan ayında da birbirlerini yalnız bırakmayarak, iftar sofralarında buluştu. Çepni Dernekler Federasyonu’nun Marmara Bölgesi Roman Dernekler Federasyonu ile Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde  ortak tertip ettiği il, ilçe, köy ve dernek başkanları, muhtarlar, il dernekler birliği başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ile,Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Reçep Genç, Başkan Yardımcısı ve İETT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Bahadır Aşır ile yönetim kurulu üyeleri Av. Sadiye Çelik ve Metin Turgut’un katıldığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Federasyon Başkanı Recep Genç, Avcılar Belediyesi’nin kendilerini ağırlaması dolayısıyla teşekkür ederek şunları söyledi;

Recep Genç; Ramazan, sevgidir, saygı ve hoşgörüdür

Sözlerimize başlamadan önce Kadir Gecenizi ve Ramazan bayramınızı kutluyor insanlığa sevgi, barış, huzur getirmesini diliyorum. Ramazan İslamın merhametini,  hakkaniyetini, bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlakını tüm insanlığa anlatan bir aydır. Ramazan, her bir kendisiyle içtenlikle yüzleştiği, kendisini yenilediği iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak amacıyla gelen bereketli bir aydır. İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşma ve kalp birliğinin perçinlenmesine sebep olan Ramazan ayı sahip olduğumuz nimetler şükretmemizi ve o nimetlere sahip olamayan insanlarımızı kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bize anımsatır. Ramazan ayı ihtiyacı olanı hatırlamanın onlara yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan, sevgidir, saygıdır, paylaşımdır. Bizler birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, kırmadan birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece her geçen gün daha da güçleneceğiz. Bu ramazan bayramı sonra Muaviye ve Yezit ile özdeşleşen zalim düzen yıkılsın. Halka zulm edenlere karşı halkın aşkı ile, umuduyla büyüyen, adalet dağıtıcısı Hz. Muhammed ile onun soyu ile devam etsin. Bu savaş bin yılların savaşı, bu özlem bin yılların özlemi olarak bayramlaşsın. Karanlıklara karşı aydınlansın. Zalime karşı adalet gelsin. Saraylar, köşkler yaptırıp terör estiren diktatörlere karşı sofradakilerini herkesle paylaşan adil yöneticiler hep var olsun. İnsanlara işkence yapan, doğruları dile getirenleri zindanlara atan, devletin imkanlarını yandaşlarına peşkeş çeken, ağzı küfürlü despotlara karşı adalet kılıcı, terazisi gibi Zülfikârıbarış  için sembolleştiren bir ölümsüz yiğidin arkasında giden topluluklar nefes alsın. Dedem Korkut’tan beri soy soylanıp, boy boylayan ozanların yani Pir Sultanların çağırdıkları pirler meydan açsın. Bu duygularla sözlerime söz verirken bu güzel sofralarda sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Hoşgeldiniz..Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli;  Bir arada olmaktan mutluluk duydum

Daha sonra söz alan Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk de Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye kendilerini ağırladıkları için teşekkür ederek, çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi. Dernek üyelerine de katılımlarından dolayı teşekkür eden Sinan Karaca Öztürk, ‘Tüm yurttaşlarımızın Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutluyor herkese sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum’ dedi.  Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’de iki federasyon yöneticileri ve üyeleriyle biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, iftara katılan herkese teşekkür etti.

Ramazanda Amatör Spor Kulüpleri ve Köy dernekleri de unutulmadı

Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç, Başkan Yardımcısı ve İETT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Bahadır Aşır ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Kastamonu Çatalzeytin Spor Kulübü ve Kastamonu Çatalzeytin Çepni Köyü Derneği iftarlarına da katıldı. Spor Kulübü yöneticileri ve dernek yöneticileriyle biraraya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Genç, derneklerimizin ve spor kulüplerimizin yaşadığı tüm sorunları hep birlikte çözme konusunda üzerime düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız’ dedi.

Daha sonra söz alan  Çatalzeytin Spor Kulübü Başkanı, Uçar Özcan, ‘Bu yıl 50. Yılımızı kutladık. Ben bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç ve tüm yönetim kurulu üyelerine her zaman yanımızda oldukları için ve bizleri yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Hedefimiz kulübümüze başkanlık kazandırmak. Nasip olursa daha büyük kitlelere hitap edeceğiz. Amacımız gençlerimize ve çocuklarımıza hizmet etmek. Bu görev yaparken bizlere çalışmak düşüyor, başkanlarımızın da bize destek vermesi gerekiyor’ dedi.

‘Amatör Spor Kulüplerine hizmet etmek vazifemizdir’

Çepni Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Bahadır Aşır ise spor kulüplerinin toplumsal anlamda önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, ‘Kulübü bugüne getirenleri takdir ediyoruz. Kulübü daha ileriye taşımak hepimizin göreve. Spor ortak kültürümüz gençliğimize hizmet etmektir’ diye konuştu.  Çatalzeytin Spor Kulübü kadın Antrenörü Özgür Gözüaçık, kulübün en büyük hedefinin lige girmek olduğunu ifade ederek nihayetinde şampiyonluğu elde etmek için çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, sporda gelecek amatör spor kulüplerinde bunun için amatör spor kulüplerine sağlıklı ortamda spor yapma imkan olanaklarının yaratılması gerektiğini söyleyerek iftara katılan herkese teşekkür etti. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi