Müslümanlar, oruç ibadetinin ardından Ramazan Bayramı için gün sayıyor. Dini bir bayram olan Ramazan Bayramı yaklaştıkça vatandaşların soruları da artıyor. Bu yıl Ramazan ayı koronavirüs gölgesinde geçti. Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle salgını önleyici çeşitli tedbirler alındı. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı ise bu tedbirlerden sadece biri oldu. Hal böyle olunca koronavirüs gölgesinde geçirilecek Ramazan Bayramı için de sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sorusuna cevap arıyor. Peki, bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı kaç gün tatil?Müslümanlar, oruç ibadetinin ardından Ramazan Bayramı için gün sayıyor. Dini bir bayram olan Ramazan Bayramı yaklaştıkça vatandaşların soruları da artıyor. Bu yıl Ramazan ayı koronavirüs gölgesinde geçti. Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle salgını önleyici çeşitli tedbirler alındı. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı ise bu tedbirlerden sadece biri oldu. Hal böyle olunca koronavirüs gölgesinde geçirilecek Ramazan Bayramı için de sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sorusuna cevap arıyor. Peki, bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı kaç gün tatil?

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Türkiye’de binlerce vaka ve ölümlerin yaşandığı koronavirüs ile mücadele devam ediyor. İller arası seyahat kısıtlaması, sokağa çıkma kısıtlaması salgının önünü almak için bir yöntem olarak uygulanıyor. Vaka ve ölüm oranların yavaş yavaş düştüğü ülkemizde bu yıl Ramazan ayı koronavirüs önlemleri çerçevesinde geçti. İslam'ın beş şartından biri olan oruç ibadetinin ardından Ramazan Bayramı kutlanacak. Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? konusu ise yetkili merciler tarafından değerlendirmesi devam ediyor.

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Mübarek Ramazan ayının bitmesiyle 3 günlük Ramazan Bayramı da başlayacak. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı tavsiye kararları ilgili merciler değerlendirip uygulamaya alıyor. Geçtiğimiz haftalarda ilan edilen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bakanlıkların hazırladığı 4 aşamalı normalleşeme planına göre hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında sokağa çıkma yasağı uygulamasına Ramazan Bayramı sonuna kadar devam edileceğini ifade etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili konuşmasında şöyle konuşmuştu:

“İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o derece hızlı ve etkin kırabiliriz. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.” Bayramda şehirlerarası yolculuk yine yasak olacak, cenaze vb. durumları olanlar yine seyahat izin belgesi alıp ilgili yerlere gidebilecek. Ramazan Bayramı’nda 9 günlük sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak konusu.  Bayramda şehirlerarası yolculuk yine yasak olacak, cenaze vb. durumları olanlar yine seyahat izin belgesi alıp ilgili yerlere gidebilecek. Ramazan Bayramı’nda 9 günlük sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak konusu.

Editör: Haber Merkezi