Mübarek Ramazan ayı yarından itibaren başlıyor. Tüm İslam alemi bir ay boyunca oruç tutup, Ramazan Bayramı’nda da bu kutlu ayı bir kez daha yaşamış olmanın mutluluğunu duyacak.

Ancak insanların bu dini ibadetlerini kişisel menfaat ve çıkar sağlama amaçlı suistimal eden bazı kişilerin hemen kolları sıvadığı ve dolandırıcılık olarak nitelenebilecek davranışlara girdiği öğrenildi.Edinilen bilgiye göre bazı kişi ve kuruluşları telefonla arayarak, belediye, muhtarlık veya bir sivil toplum kuruluşunun adını verip, bağış topladıklarını ya da iftar yemeği gibi organizasyonlar yapacaklarını söyleyen kişilerin bu şekilde para topladıkları belirtildi.

Bu arada Sarıyer Belediyesi’nden aradığını söyleyen bazı kişilerin de insanlardan bağış adı altında para toplamak istemesi karşısında, vatandaşlardan belediye yöneticilerine ihbar gelmeye başladı. Belediyenin Sosyal İşler Müdürü Nüvit Demircan, gazeteci Tuncay Dağlı’ya yaptığı açıklamada, “Biz belediye olarak bu şekilde bir bağış toplamıyoruz. Toplayan başka bir birimimiz de bulunmuyor. Sarıyer Belediyesi’ne şartlı bağış yapanların ödentileri de hangi konuyla ilgili bağış yapılmışsa o doğrultuda harcama yapılıyor. Örneğin iftar yemeği vermek için yapılan bağış yalnızca iftara harcanıyor. Bir başka yerde kullanılamıyor. Belediyemiz adına arayarak bağış toplamak isteyenlere karşı vatandaşlarımız uyanık olsun” dedi.

(Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi