Eyüpsultan Rami’de bulunan Rami Kışlası’nın restorasyon çalışmaları nedeniyle, Rami Kuru Gıda Hali’nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde inşa edilen İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı’na taşınmasına karar verilmişti.Çarşının büyük bir kısmı tamamlanırken, uzun zamandır ertelenen tebligatların süresinin dolmasıyla Eyüpsultan Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, iş yerlerini boşaltan esnafın dükkanlarını çevik kuvvet eşliğinde yıkmaya başladı.

ARBEDE YAŞANDI

Hal esnafı Başakşehir’deki İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı’nın henüz tamamlanmaması vebazı dükkanların esnaf olmayan kişilere satılması  nedeniyle dükkan bulamadıklarını belirterek karara tepki gösterdi. Polis ile yıkıma karşı çıkan esnaf arasında gerginlik yaşandı; gerginlik bir ara arbedeye dönüştü.

GÜRSEL TEKİN ARBEDENİN ORTASINDA KALDI

Esnafın talebi üzerine bölgeye giden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yaşanan arbedenin ortasında kaldı. Esnafının sorunlarını dinleyen Tekin, halin taşınma kararıyla ilgili, “Büyükşehirleri belediyeler yönetir. Belediye başkanları, imar planlarını, altyapı ve trafik ile ilgili kararları onaylar. Ama ne yazık ki son dönemlerde başka bir şey ile karşı karşıyayız. Burada gariban vatandaşlarımızın çoğuna diyorlar ki ‘Kayabaşı’nda size yer verdim’. Kayabaşı, Kanal İstanbul’un hemen yanında. Kanal İstanbul Projesi aynı zamanda sizin Kayabaşı’nı yutarsa ne edeceksiniz? Yutmayacağını söyleyecek biri var mı? Yani buradan Kayabaşı, Kayabaşı’ndan sonra Ardahan’a kadar gidersin.” dedi.

TEKİN: BU İNSANLARI NİYE BU HALE SOKUYORSUNUZ

Esnafın zor durumda bırakıldığını vurgulayan Tekin, “Sadece İstanbul’un hava haritalarına bakın, arsalarımızın, merkezi yerlerdeki yapıların nasıl ranta döndüğünü göreceksiniz. Diyelim ki ihtiyaçtır, itiraz etmiyorum, olabilir. Ama ihtiyaç da olsa buradaki insanların bir rızası alınır ya. Allah için rızası alınır. Gelir, insanların rızasını alırsınız ve rızayla insanlar gider başka yere. Bu adamlar bu yaşa kadar gelmiş, devlete hiçbir maliyetleri yok. Ama 24 saat devlete vergi ödemiş bu insanları niye bu hale sokuyorsunuz?” dedi.

Editör: Haber Merkezi