Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılama programı kapsamındaki öncelikli gruplara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen basın kartı taşıyan gazetecileri de ekledi.  212 sayılı Basın İş Kanunu’na bağlı çalışan, ancak basın kartı alamayan, basın kartı iptal edilen, internet medyasında çalışan ve sahada aktif çalıştığı halde Basın İş Yasası üzerinden sigortalanmayan gazeteciler ise kapsam dışında tutuldu.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu basın kartı olmayan basın çalışanlarının bu sisteme dahil edilmesi gerektiğini ve meslek örgütleri sahada çalışan, basın kartı olmayan gazeteciler için de referans kaynağı olarak alınmasını , aşı listeleri meslek örgütlerinden talep etti.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

Toplumla her zaman iç içe olan, sahada çalışan, pandemi sürecinde mesai tanımadan gece gündüz görev yapan gazetecilerin de korunması ve salgının önlenmesine katkıda bulunulma çabası sevindirici olmakla birlikte eksik bir karardır.

Gazeteciler görevleri uğruna hayatını riske atan ve kamu yararına çalışan bir mesleğin mensuplarıdır.

Ancak basın kartı olmayan basın çalışanlarının, genç gazeteci meslektaşlarımızın da bu sisteme dahil edilmesi şarttır.

Meslek Örgütleri sahada çalışan, basın kartı olmayan meslektaşlarımız için de referans kaynağı olarak alınmalı, aşı listeleri meslek örgütlerinden talep edilmelidir.

Sesimizi duyurmak için T.C. Cumhurbaşkanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı’na çağrılarımızı yineleyeceğiz. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi