Geçtiğimiz günlerde Ataşehir’de Can Göktuğ Boz adlı bir cani ‘canı birini öldürmek istediği’ için hiç tanımadığı halde katlettiği Mimar Başak Cengiz’in öldürüldüğü alanda pek çok kişi ve kuruluş olaya tepkisini dile getirdi. Tepki gösterenler arasında Gelecek Partisi de vardı. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı,  sokak ortasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mimar Başak Cengiz için saldırının yaşandığı yerde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın Açıklamasına Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başar ile partililer katıldı.

“ANNELER BABALAR BÖYLE OLAYLARLA ARTIK AĞLAMASIN İSTİYORUZ”

İl Başkanı Şahin yaptığı açıklamada: “Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak bu konuyu ilk günden beri yakından takip ettik. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da konuyu yakından takip ediyor. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yapanın yanına kar kalmaması için, failin farklı şekillerde kurtarılmasının sağlanmaması için biz kamuoyunda bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Tabii ki üzüntü verici bir olay, kanımızı donduran bir olay. Burası İstanbul’un en güvenli yerlerinden birisi olarak biliniyor. Maalesef İstanbul’un en güvenli yerlerinde bile böyle bir cinayet işlenebiliyor. Bu olayı bu açıdan da düşünmemiz gerekiyor. İstanbul’un en güvenli yerlerinde bile can güvenliği sorun olacaksa bütün toplumun bu konuyu bir düşünmesi gerekir. Biz anneler babalar böyle olaylarla artık ağlamasın istiyoruz. Başak Cengiz kardeşimizin annesi hepimizin annesidir. Hangi annenin yüreği böyle bir acıyı kaldırabilir, hangi babanın yüreği böyle bir acıyı kaldırabilir? Acılı aileye sabır ve başsağlığı diliyorum. Ülkemizde böyle olayların bir daha yaşanmaması için; toplumun bilinçlenmesi ve eğitilmesi de önemli bir konu diye düşünüyoruz. Hem bunu düşüncemizi merkezin alalım hem de önleyici kolluk hizmetlerinin daha sağlıklı çalışması konusunu da yakından takip edelim. Gelecek Partisi olarak konuyu tekrar kınıyor failin en ağır cezayı alması için en azından kamuoyu vicdanının rahatlaması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

“SOKAĞIN ADI, BAŞAK CENGİZ SOKAĞI OLSUN”

İl Başkanı İsa Mesih Şahin konuşmanın sonunda Başak Cengiz’in ismini yaşatmak adına Karanfil Sokak ismi Mimar Başak Cengiz olarak değiştirilsin teklifinde bulundu.

Yapılan basın açıklamasının ardından olayın yaşandığı yere kırmızı karanfil bırakan partililer alandan ayrıldılar. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi