Kar kalitesi ve kayak pisti açısından uygun tesis özelliğini taşıyan Sarıkamış Kayak Merkezi iddiaya göre yetkililerin ilgisizliğinden dolayı bir türlü kâr edemiyor. Serhat Birikim’den Mustafa Küpeli’nin haberine göre Sarıkamış Kayak Merkezi’nde karlama makineleri olmadığı için her sezon 1 ay sonra başlıyor. Bölgede, kış turizminin 1 ay geç başlaması otelcilere, Sarıkamış ilçesine, ve çalışanlarına zor günler yaşatırken, çok sayıda müşteri kaybına da sebebiyet vermekte.

SARIKAMIŞ KARLAMA MAKİNELERİ OLMADIĞI İÇİN DİĞER KAYAK TESİSLERİYLE REKABET EDEMİYOR

Bölgede bulunan işletmeciler Erciyes’te 154 suni karlama makinesi kar yağmasa dahi yapay kar üreterek pistleri kayağa hazır hale getirdiğini ve bu nedenle kar yağmasa bile o kayak merkezindeki pistler açılıp kayak severlere, kayakçılara hizmet verir hale getirildiğini hatırlatarak Sarıkamış’ta bu hizmetin neden olmadığını soruyor.  Sarıkamış Kayak Tesisleri, yıllardır karlama makineleri olmadığı için diğer kayak tesisleriyle rekabet edemiyor.

Erciyes´te karlama makineleri pistlerdeki yerini aldı

SİYASİLERE ÇAĞRIDA BULUNULDU

150 suni karlama makinesine kavuşan Erciyes’te 2 milyon metrekarelik alanda yapay kar üretilerek pistler kayağa hazır hale getirildi. Böylece Erciyes, özellikle son 5 yılın en erken kayak sezonunu açan merkezi oldu. Suni karlama dünyada büyük kayak merkezlerini olmazsa olmazı olduğunu belirten işletmeciler Sarıkamış’ta karlama makinelerini besleyecek Sarıkamış’ın su kaynakları verimli her tarafı yeraltında su kanallarıyla döşeli olduğunu hatırlatarak yıllardır kardan kar edemediği için yoksulluk çeken Sarıkamış’tan Karlama makinelerinin en kası zamanda verilmesi için siyasilere çağrıda bulundu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi