Sarıyer Belediyesi’nin Ayazağa Mahallesi’nde  yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere daha fazla karşılık vermek amacıyla hizmete soktuğu halk sağlığı birimi ile ek hizmet binasının açılış töreni ve balık-ekmek şenliğinin gerçekleştirildiği sırada bir grup vatandaşın protesto gösterisinde bulunması, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i öfkelendirdi.

 

Açılış töreninin gerçekleştirildiği ek hizmet binasının karşısında toplanıp, pankart açan protestocular, Sarıyer Belediyesi’nin, mahalledeki bir parka cemevi açmasını doğru bulmadıklarını belirtip, parkı geri istediklerini söylediler. Balık-ekmek şenliği devam ederken, protestocular da slogan atıp, eylemlerini sürdürdü. Bu sırada şenliğe katılmak ve açılış yapmak için Merkez Park’ın olduğu alana gelen Başkan Şükrü Genç, yapılan eyleme büyük tepki gösterdi. Yaşamı boyunca hiç kimsenin ya da grubun kendisini protesto etmediğini söyleyen Şükrü Genç, “Ben bunu bir protesto olarak görmüyorum. Ayazağa halkına hizmet götürmemizi hiç kimse engelleyemez” dedi.


“YANLIŞ GİDİYORSAK TUTUN KOLUMUZDAN UYARIN”

Konuşması sırasında, “Bizim tek bir hedefimiz var toplum, halk” diyen Şükrü Genç şöyle devam etti:

“Yaşamın kolaylaştırılmasına yönelik hizmetler vereceğiz, bunun mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Hep birlikte olmak zorundayız, bu yolda beraber yürümek zorundayız. Ayazağa’da el ele vereceğiz, yapılmayanı yapacağız. Bizim yıllardır sorunumuz olan mülkiyet sorunu üzerinde çalışacağız, uğraşacağız.Ayazağa'da bugüne kadar yapılmamış hizmetler teker teker yapılacaktır. Yaradanın yardımıyla kimsede bunu engellemeyecek. Biraz önce sağlık evini açtık, orada neler yapıldığını gidin görün ki bir şey olduğunda orada uzman doktorlarımızın hizmet verdiğini bilin. Sizlerden istediğim her şeyi izleyerek bu yolda yürüyelim, yanlış gidiyorsak tutun kolumuzdan uyarın. Ayazağa da neler değişiyor hep birlikte göreceğiz.”

 

Başkan Şükrü Genç, kalabalık bir grupla ek hizmet binasının açılışını yaptıktan sonra, balık-ekmek şenliğinin yapıldığı parka gitti ve burada sevgi gösterileri altında, mangal başına geçip, pişirilen balıkları vatandaşlara dağıttı.

Balık ekmek şestivali, Karadenizli sanatçı Hicabi Şenlikoğlu’nun seslendirdiği birbirinden hareketli türkülerle katılımcılara güzel bir haftasonu yaşattı. Şenlikoğlu’nun muhteşem performansı ve halk oyunları ekiplerinin sunduğu eşsiz gösterileri balık ekmek yiyerek izleyen yurttaşlar, gün boyu horon oynadı.

Açılış töreni ile şenliğe CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile milletvekili adayları, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

 (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)


















  
Editör: Haber Merkezi