Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde muhtarlara kahvaltı vere Şükrü Genç daha sonra konferans salonunda bir konuşma yaptı. Konuk muhtarlar ise Sarıyer Belediyesi’nden taleplerini dile getirirken, Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.



Yaptığı konuşmada, muhtarlardan mahallelerin huzur ve güvenliği için titiz davranmalarını isteyenı Şükrü Genç, “Seçim dönemindeyiz. Bizim için, sandıktan kimin çıkacağından çok, seçimin sağlıklı ve huzur içinde geçmesi önemlidir. Ortamın gerilmemesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Halkın duyarlılığını elele, ısrarla yukarıda tutmamız lazım. Sel gider, kum kalır” dedi.

“BİRLİK BERABERLİĞİ DEVAM ETTİRMELİYİZ”




Mahallelerin sesi olan muhtarların yaptıkları işin önemine değinen Başkan Genç, “Sorunları hepimizden çok daha fazla bildiğinizin farkındayız. Genel sorunları çözülmesi için birlikte çalışmamızın şart olduğu çok açıktır. Biz birlikte olmak zorundayız. Eğer ki geleceğimiz için, çoluk çocuğumuz için çalışıyoruz diyorsak, şu an yaşadığımız mekanların, çocuklarımızın geleceği olduğunun farkına varmalıyız. Onun dışında hiçbir sermayemiz yok. Birlik ve beraberliği devam ettirmeliyiz. Belediyenin muhtarlarla ortak çalışması önemli olandır. Bunu doğru anlattığımız zaman muhtarların önemi ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

“160 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN, 157 PARK”



Muhtarların taleplerini dile getirdiği toplantı sonrasında Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Sarıyer genelinde büyükler için dinlenme, çocuklar için oyun alanları düzenlenen sunum eşliğinde anlatıldı. Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü adına sunum yapan Neslihan Argun, “Mahallelerin talep ve ihtiyaçlarını o mahallede yaşayan vatandaşların görüşleri sorarak, birlikte belirledik. Hem yeni parklar hem de mevcut parkların temizlik, bakım ve onarımını yaptık. 2009 yılından bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara baktığımız zaman, 160 bin metrekarelik yeşil alan çalışmalarını gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunduk. 157 ayrı noktada park ve yeşil alan, oyun ve spor alanları oluşturduk. İbadethane, okulların çevre düzenlemelerini yaptık” dedi.

(Kent Yaşam)

Atasözünün anlamı:
Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur)
Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur. Herhangi bir durumda önemli olan, kalıcı unsurlardır. Gelip geçici olan ögeler fazla önem taşımaz. Bundan dolayı bir işte ana unsurlara gereken önem verilmeli ayrıntılarla fazla zaman kaybedilmemelidir. Ayrıntı sonradan da eklenebilir.

Editör: Haber Merkezi