Sarıyer Belediye Başkanlığı Basın Bürosun’dan yapılan yazılı açıklamada, CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bazı medya organları tarafından bilinçli bir şekilde saldırı başlatıldığı belirtilip, “Sarıyer Belediyesi, Sarıyer için çalışan büyük bir ailedir. Hiçbir çalışanımıza yandaş medyanın kirli haberlerinde iddia edildiği üzere, baskı veya tehdit gibi çağdışı uygulamaların yapılması söz konusu dahi olamaz” denildi.

Basın Danışmanı Cengiz Kahraman imzasıyla yayınlanan açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Yandaş medyanın Sarıyer’e saldırma “sevdası” Sabah’tan Akşam’a kadar yalan haberler ile devam ediyor. Bir gün yasa dışı örgütlerle işbirliği ile suçlanan belediyemiz bir başka gün işçi hakları konusunda asılsız iddialara konu oluyor.

Kendi yandaşı oldukları iktidarın ülkeyi soktuğu durumu, işsizlik, yoksulluk, terör, kan, savaş ve kaostan ibaret ortamı gizleyebilmek için, ana muhalefet partisinin yönetimindeki belediyelere çamur atma hevesi, bir türlü geçmiyor.
 
Sarıyer’in bugünü ve geleceği için söyleyecek sözü, gerçekleştirecek projeleri olmayanların yandaş medya aracılığıyla üzerimize gelmesine alışmış durumdayız. Asılsız iddiaları daha önce olduğu gibi bugün de belgeleriyle çürüteceğiz.
 
SARIYER BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK NET ÜCRET 1.549 TL’DIR
 
Belediyemiz bünyesinde taşeron statüsünde çalışan personelin 2015 yılında aldığı en düşük net ücret 1.358 TL iken, bu 2016 yılında 1.549 TL olmuştur. Söz konusu ücret değeri içerisinde Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ve mesai ücretleri yer almamaktadır. 2015 yılı içerisinde personelimizin aldığı en düşük net ücrete AGİ ve mesai eklendiğinde yine 1.500 TL üzerinde ücret alabiliyorlardı.  
 
Asgari ücret konusunun kamuoyunda yarattığı tartışmalara rağmen Sarıyer Belediyesi olarak en kısa sürede refleks göstererek, gerekli düzenlemeleri yerine getirdik. Bu düzenlemeleri gerçekleştirirken her zaman olduğu gibi yine emekçinin haklarını en temel kural olarak gözetmiş bulunmaktayız.
 
Yönetim anlayışımız doğrultusunda şeffaflık ilkesini benimseyerek belediyemiz bünyesinde çalışan taşeron işçilerimizin 2015 ve 2016 yılı net ücretlerini ve aralarındaki zaman oranını gösteren tabloyu başta Sarıyerliler olmak üzere tüm kamuoyu ile (ekte) paylaşmaktan hiçbir sakınca görmüyoruz.

Sarıyer Belediyesi, Sarıyer için çalışan büyük bir ailedir. Hiçbir çalışanımıza yandaş medyanın kirli haberlerinde iddia edildiği üzere, baskı veya tehdit gibi çağdışı uygulamaların yapılması söz konusu dahi olamaz. Bu ahlak dışı saldırıları başta Sarıyerliler olmak üzere tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
 
Kendi yandaşı oldukları iktidarın “yoksulluk, çatışma ve kaos” sözcükleri ile özetlenebilecek ayıplı icraatını örtbas edebilmek için ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, Sarıyer Belediyesi onuru ile halka hizmet yolunda aynı kararlılıkla çalışmasına devam ediyor. 
Siz çamur atın, biz iş yapıyoruz..”

(Kent Yaşam)











Editör: Haber Merkezi