Sarıyer ve İstanbul’da yayın yapan gazete çalışanları ve temsilcilerini 21 Ekim Dünya Gazeteciler dolayısıyla akşam yemeğinde ağırlayan Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkanvekili Hüseyin Coşkun ve Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman, tüm gazetecilerin gününü kutladılar.

Akşam yemeğinde gazetecilerle sohbet eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Covid-19 Pandemi süreci, ülke olarak yaşadığımız doğal afetler ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara değinerek,  “Toplum olarak her zamankinden daha çok dayanışma içinde olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte zor şartlar altında mesleğini yürüten tüm gazetecilerimizin gününü kutluyorum. Özellikle bu zor süreçlerde doğru tarafsız haber yapmak toplumumuzu gerilimlerden uzak tutacaktır. Mesleğini icra eden tüm gazetecilerimizin bu hassasiyetle habere ve toplumsal sorunlara yaklaşacağına inanıyorum.” dedi.

“400 KİŞİLİK ÇOCUK BANDOSU BİZLERİ BÜYÜLEDİ”

Sarıyer Belediyesi olarak toplumun her kesimine ulaşarak sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Genç, "Ekim ayının 16’sı itibariyle Sarıyer’de kutlamaya başladıkları 29 Ekim kutlamalarına değinerek Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören yaklaşık 400 çocuğun oluşturduğu bando takımının görüntülerini gazetecilerle paylaştı. Sarıyer’de iki ayrı öğrenci yurdu için yer tespit ettikleri ve çalışmaları başlattıklarını belirten Genç, ‘Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Sarıyer için ikinci bir Eylem Planı hazırladıklarını belirten Genç, ‘Çok sayıda projemiz tamamlanmak üzere, ayrıca çok sayıda projemiz de hayata geçirilmek üzere hazırlanmış durumda. Özellikle Sarıyer’de kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaş almışlarımız başta olmak üzere hizmete açmaya hazırlandığımız 5000 kişilik aşevi projemizde sona doğru yaklaştık." dedi.

Daha sonra söz alan Sarıyer Belediye Başkanvekili Hüseyin Coşkun, söz alarak programa katılan gazeteciler başta olmak üzere, halka doğru ve tarafsız haberler yaparak toplumun ilerlemesine katkıda bulunan tüm gazetecilerin gününü kutladı. Karşılıklı sohbetler şeklinde geçen akşam yemeğinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gazetecilerle toplu fotoğraf çektirdi. FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi