İstanbul’daki yaşamı felç olma noktasına getiren yoğun kar yağışı Sarıyer’de de yaşamı olumsuz etkiliyor. Vatandaşların kar yağışından en az etkilenmesi için çaba harcayan Sarıyer Belediyesi, Fen İşleri, Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlükleri aracılığıyla kesintiz hizmet götürerek, karla mücadelede kriz yönetimini başarıyla uyguluyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de gece-gündüz demeden görev başındaki ekipleri denetleyerek, çalışmaların aksatılmadan sürdürülmesini sağlıyor.


 
Belediye ekipleri ilçenin birçok noktasında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor, vatandaşların acil çağrıları için de kriz masası oluşturuldu. Hamile, hasta ve cenazesi olan ara sokakların kardan temizlenmesine öncelik verdiklerini belirten belediye yetkilileri, “Sarıyer Belediyesi karla mücadele amaçlı kriz masası kurulmuş olup vatandaşlarımızın olumsuz hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Karla mücadele ve tuzlama çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir. Çok acil durumlarda belediye kriz masasına 444 1 722 numaradan ulaşabilir"  dediler.


 
ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ DÜZENLENDİ
 
Sarıyer Belediyesi ulaşımdaki aksaklıkların çözümüne yönelik ring seferleri düzenledi. Ring seferleri, Hacıosman Metro İstasyonu’ndan Sarıyer Merkez ve Bahçeköy’e, Sarıyer Merkez’den Rumelikavağı’na, Ferahevler’den Hacıosman Metro İstasyonu’na saat 09:00 – 21:00 arası, Perşembe gününe kadar aralıksız devam edecek.


 
FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR
 
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı birimler de 132’si Fen İşleri olmak üzere toplam 300 kişilik personelle birlikte 7/24 görevini yapıyor. 12 iş makinesi, 17 tuz taşıma aracı ve 3 tuz serpme aracının yanı sıra muhtarlıklara ve sitelere 10 bin torba tuz, sahada da ilk müdahaleyi yapabilecek miktarda 3 bin tonluk tuz stoku ile çalışmalar yürütülüyor.
 
Sarıyer Belediyesi Kriz Masası için 444 1 722 nolu numara ile kış şartlarının şiddetli hale geldiği noktalarda Ferahevler şantiyesi için 1’i Zekeriyaköy şantiyesi için ise 2’yi tuşlayarak ilgililerle görüşebiliyor..


 
SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 24 SAAT GÖREVDE
 
Bu arada zorlu hava koşullarını ve bölgenin engebeli, dar sokaklarını gözönünde bulundurarak, belediye ambulanslarının donanımları tamamlamış bir şekilde teyakkuzda ve görevde olduğu kaydedildi.


Sağlık Müdürlüğü’nün, Makine İkmal ve Fen İşleri Müdürlükleri ile koordineli olarak çalışıp, yatalak ve düşkün vatandaşların evden hastaneye, hastaneden eve nakillerini aksatmadan sürdürebilmek için 24 saat çalışma düzeni uyguladığı belirtildi. Buna ek olarak özellikle gece düşen hava sıcaklığında sokaklarda yaşayan kimsesizlerin ve sokak çocuklarının gerekli tıbbi müdahalelerini yapıp, Sosyal İşler Müdürlüğü’yle irtibata geçerek, koruma altına alınmaları sağlandığı açıklandı.
Ayrıca özellikle yerleşim yerinden uzak bölgelerde, yollarda mahsur kalabilecek vatandaşlara yönelik belediyenin 'SAR’ Arama Kurtarma timleriyle koordineli olarak vatandaşların tıbbi bakımlarının yapılıp, gerektiğinde hastanelere nakilleri gerçekleştirilmek üzere ilave ekiplerin görevlendirildiği bildirildi. Zorlu hava koşullarına bağlı ulaşımdaki aksaklıklar durumunda mağduriyeti en aza indirmek için, hastaneye nakilleri zorunlu olmayan yatalak ve düşkün vatandaşların evde doktorlu ekiplerle muayenelerini gerçekleştirip, doktorların reçete ettiği ve uygun gördüğü yara bakımı, tahliller için kan alımı, idrar sondası takma, srum takma, enjeksiyon uygulamaları, sutür alma gibi hemşirelik hizmetlerini de evde uygulayabilecek personel görevlendirildiği ifade edildi.

Vatandaşlar bu gibi ihtiyaçlar için 0212 242 19 14 numaralı Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü ve 444 17 22 numaralı çağrı merkezinden kriz masasını arayarak taleplerini iletebilecekleri belirtildi.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi