Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların başta gıda, giyim ve temizlik malzemeleri olmak üzere ihtiyaç duydukları tüketim maddelerini edinmeleri için sosyal yardım desteğini çağdaş bir yaklaşımla uygulamak isteyen Sarıyer Belediyesi bu yöndeki ilk adımları attı. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem bundan sonra gıda kolisi ya da benzer şekilde yapılan yardımların artık kredi kartı konumundaki Sarıyer Halk Kart aracılığıyla yapılacağını açıkladı.

Muhtarlarla yapılan toplantıda yeni uygulamaya koyulacak sosyal yardım projeleri konusunda bilgi veren Başkan Yardımcısı İsmail Erdem şunları söyledi:

SOSYAL MARKET AÇILACAK

“Bundan sonra yardımlarımızı, ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza, Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in talimatıyla gıda kolisi olarak değil, Sarıyer Halk Kart ile vereceğiz. Bu kartların kimlere verileceği ile ilgili olarak tüm muhtarlarımızdan hassas bir çalışma yapmalarını bekliyoruz. Siyasi görüş ayrılığı gözetmeden, yardımlarımızın en doğru yere ulaşması adına büyük bir titizlikle listelerimizi hazırlayacağız. İhtiyaç sahipleri bu kartlar ile Sarıyer’deki marketlerden alışverişlerini yapabilecekler. Belediyenin bu konuya ayırdığı bütçe yine ilçemiz sınırları içindeki esnafa gidecek.”

Gıda Bankası ve Sosyal Market projeleri üzerinde de çalışma yürüttüklerini belirten İsmail Erdem, “Büyükdere’de bulunan sağlık merkezimizin yerini Sosyal Market olarak değerlendireceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Burada, dışarıdan bağışlarla alınacak gıda, giyim ve temizlik malzemelerinin yanısıra, Gıda Bankası projesi çatısı altında büyük marketlerden ihtiyaç dışı veya bağış olarak alınan malzemeler, yine Sarıyer Halk Kart aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Vatandaşımız, Sarıyer Halk Kart’a yüklenecek puanları kullanarak ihtiyacı kadar malzemeyi buralardan alabilecek” dedi.

GIDA KOLİSİ UYGULAMASI VATANDAŞI İNCİTİYOR

Öte yandan özellikle Ramazan aylarında olmak üzere belediyeler ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara gıda kolisi adı altında yardım yapıyor. Mahalle muhtarları aracılığıyla yapılan bu yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı, dağıtımda siyasi görüş ayrılığı gözetildiği, kolilerdeki gıda maddelerinin kullanım tarihinin geçmiş ya da kalitesiz olduğu veya yandaş firmalardan alındığı şeklinde şikayetler yaşanıyor.

Sarıyer Belediyesi’nin uygulamaya koyacağı Halk Kart benzeri projeleri yaşama geçiren belediye ya da diğer kurumlarda buna benzer şikayetler ortadan kaldırılmış oluyor. Ayrıca gıda kolisi almak için muhtarlıklara kadar gelmek zorunda kalan vatandaşların manevi yönden incinmeleri de önleniyor.

Tuncay Dağlı /Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi