Dar gelirli ailelere başta gıda olmak üzere, giyim ve temizlik malzemeleri ihtiyaçlarını temin edebilmek için verilen sosyal yardım desteğini, çağdaş bir yaklaşımla uygulayan Sarıyer Belediyesi, 2022 yılı için başvuruda bulunup yardım almaya hak kazanan vatandaşların Halk Kartlarını teslim etmeye başladı. Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde dağıtımı yapılan kartlar 38 mahalleden 7 bin ihtiyaç sahibine ulaşılacak. Bu yeni uygulama öncesinde Sarıyer’de bulunan 5400 ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan eski kartların iptal edilerek yerine Halk Kartlarının geçtiğini duyuran Sarıyer Belediyesi bu kartlardan yararlanan vatandaşların da yeni halk kartlarını almaları için çağrıda bulundu. Dar gelirli ailelerin kendi mahallelerinde belirlenen market ve alışveriş yerlerinde kullanabilecek şekilde modern tekniklerle hazırlanan kartlar aynı zamanda Sarıyerli esnafların da desteklenmesini hedefliyor.

SİZİN ÇOCUKLARINIZI KENDİ ÇOCUKLARIMDAN AYIRMIYORUM

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ihtiyacı olan bize gelsin diyerek şöyle konuştu: “Biz elimizden geleni yaparız. Ama bunu suistimal etmemek lazım. Hali vakti yerinde olanlara değil, olmayanlara yardım ediyoruz. Belirli dönemlerde, gücümüz el verdiğince Halk Kart üzerinden bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Eğer mahallenizde, etrafınızda ihtiyaç sahibi tanıdıklarınız varsa lütfen bizi bilgilendirin, biz onlara da ulaşalım, ekmeğimizi paylaşalım. Benim sizden en büyük isteğim, ne yaparsanız yapın çocuklarınızın okumasını sağlayın. Ben sizin çocuklarınızı kendi çocuklarımdan ayırmıyorum.”

‘SARIYER HALK KART İLE VATANDAŞLAR İHTİYAÇLARINI BELİRLEYECEK’

Vatandaşlara kartlar teslim edilirken konu ile ilgili görüştüğümüz Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise Sarıyer Belediyesi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla dar gelirli vatandaşların yükünü hafifletmek için çok sayıda hizmeti hayata geçirdiğini belirterek, büyük bir dayanışma örneği olacak 7000 Sarıyer Halk Kart uygulamamızı modern çağın tekniklerini kullanarak hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Covid salgınından önce ve salgın sürecinde tespit edilen 5400 dar gelirli vatandaşa yardımlar yaptıklarını Sarıyer Halk Kart uygulamasıyla bu sayının 7000’e ulaştığını belirten Coşkun, ‘Kartlarımız kimseyi rencide etmeden bir mektupla vatandaşlarımızın bizzat kendilerine teslim ediliyor. Sağlık ve diğer nedenlerle gelemeyen vatandaşlarımıza da kartları evlerine götürülerek teslim edilecek. Bu kartla vatandaşlarımız kendi ihtiyaçlarını kendileri belirleme imkanına kavuştu. Halk Kart’la desteğimiz sadece bununla sınırlı değil zor durumda olan vatandaşlarımıza her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağız. Kart alan kendi mahallesindeki bakkaldan marketten alışverişi yapacak böylece esnafa da bir destek sağlanması hedeflendi. Bir dayanışma yardımlaşmanın bir halkası da budur’ diye konuştu.

‘SARIYER’DE BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VAR’

Sarıyer Belediyesi’nin sosyal demokrat anlayışla dar gelirli vatandaşların her konuda yükünü hafifletmeye dönük çok sayıda hizmet ürettiğini belirten Coşkun, ‘İlkokul ve ortaokul düzeyinde 700 öğrencimize burs desteği sağladık. Kilyos Sosyal Tesislerimizde çeşitli nedenlerden dolayı yurt bulamayan öğrencilerimizi misafir ettik. Çeşitli okulların, yatılı öğrencilerini yaklaşık 140 öğrenciye barınma olanağı sağlayarak yoksul aile çocuklarına yardımcı olduk. Bahçeköy’de kız öğrenci yurdumuz bulunuyor. Nihai hedefimiz önümüzdeki yıllarda yeni yurtlar açarak öğrencilerimizin barınma sorunlarına çözüm üretmektir. 8 çocuk kreşimiz bulunuyor. Dokuzuncusunu Büyükdere’de önümüzdeki günlerde, onuncusu ve on birincisinin projeleri hazırlanıyor.Yaptığımız tüm bu destekler yine Sarıyer halkımızın önemli bir desteği var. Bu yapılanlar Sarıyerlilerin dayanışmasıyla oluyor. Çağın gerekliliğini sosyal demokrat anlayışın yardım ve destekleme gereklerini yerine getiriyoruz’ şeklinde konuştu.

‘RAMAZAN BOYUNCA ETKİNLİKLERİMİZ OLACAK’

Vatandaşları hiçbir şekilde rencide etmeden, gösteriden uzak bir şekilde büyük birdayanışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, son olarak, ‘Dilerim her vatandaşımız daha güzel koşullara kavuşur temennimiz budur. Yöresel dernek gecelerimiz, konserlerimiz, tiyatrolarımız olacak. Ramazan ayı boyunca etkinliklerimiz olacak. Sadece sokak iftarlarımız olmayacak. Bu vesileyle Ramazan ayının ve Ramazan bayramının herkese huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Yine buradan coşkulu ve çok sayıda etkinliklere kutlayacağımız 23 Nisan etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz’ dedi. 

‘VATANDAŞLARIMIZA HER KONUDA YARDIMCI OLACAĞIZ’

Daha modern tekniklerle vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacak olması açısından örnek bir uygulamayı daha hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Saadet Göne Ergenç ise, ‘Dilerim bu uygulama herkese örnek olur. Özellikle vatandaşın ihtiyacını bizzat belirlemesi çok önemli. Bu kart ile vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları her konuda yardım edebileceğiz.’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi