AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın Sarıyer’e sosyal belediyecilik getirecek projeleri, Sarıyerlilerden tam not aldı.

Yaşlıların gün içinde vakit geçirebilecekleri, el sanatlarıyla meşgul olabilecekleri İkinci Bahar Yaşam Merkezleri, mahalle kreş bakım evleri, girişimci kadınların desteklenmesi, öğrenci burs ve destek programları, mobil hayvan hastanelerinin her yere yayılması, kütüphaneler, gençlik merkezleri ve Sarıyer Semt Konakları, Sarıyer’de yaşam kalitesini yükseltirken, sosyal hayata canlılık getirecek. 

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın Sarıyerlilerin yaşam kalitesini yükseltecek sosyal projeleri, her kesimden tam not aldı. Mahalle kreş bakım evleri, girişimci kadınların desteklenmesi, öğrenci burs ve destek programları, mobil hayvan hastanelerinin her yere yayılması, kütüphaneler ve gençlik merkezleri projelerin bir bölümü. Sarıyer Semt Konakları projesi kapsamında ise sağlık seminerleri, yabancı dil kursları, tüketici bilinçlendirme toplantıları yapılabileceği gibi, nişan, kına ve doğum günleri gibi etkinlikler de organize edilebilecek. Ayrıca Sarıyerli kadınlar için el sanatları geliştirme kursları, müzik aletlerini kullanma kursları da düzenlenecek. Kadınlara, el emeği ürünlerini atölyelerde yaparak sergileme olanağı sunulacak.

MAHALLELERE KREŞ BAKIMEVİ

Sarıyer’de okul öncesi dönem çocuklarına yönelik hem çalışan hem de evlerinde yoğunluğu olan annelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri Mahalle Kreş Bakımevi merkezleri açılacak. Her mahalleye açılması planlanan bu merkezlerde çocuklar; müzik, resim, tiyatro, halk oyunları, çalgı, bilgisayar ve yabancı dil eğitimleriyle, kültürel ve sosyal yönlerini geliştirebilecek.

USKUMRUKÖY’E HUZUREVİ

Sarıyer Uskumruköy Mahallesi’ne huzurevi geliyor. Bayraktar’ın projesi ile Sarıyer’de yaşlı bakımevi olarak hizmet verecek olan Uskumruköy Huzurevi, son teknoloji makineler ile misafirlerin sağlığını ve yaşam kalitesini artırmak için titiz faaliyet gösterecek. Hastaların ihtiyaçlarına yönelik tıbbı takibi gerçekleştirecek geriatri uzmanı bakıcılar, yoğun bakım hemşireleri, hekim ve diyetisyen eşliğinde tam kapsamlı hizmet sunulacak. Huzurevinde misafirlere ev konforu sağlanarak, yemeklerden temizliğe, dinlenme alanlarından hobi aktivitelerine kadar tüm hizmetlerde en yüksek özen gösterilecek. Uskumruköy Huzurevi, güler yüzlü personeli ile sadece bir huzurevi değil keyifli bir yaşam alanı da olacak.

İKİNCİ BAHAR YAŞAM MERKEZİ

Sarıyer’de ikinci bahar mutlu ve dolu geçecek. İkinci Bahar Yaşam Merkezi ile yaşlı vatandaşlar bir arada sohbet edebilecek ve sevdikleriyle keyifli aktiviteler yapabilecek. Satranç salonu, el sanatları atölyeleri, müzik odası, kafe ve birçok olanak İkinci Bahar Yaşam Merkezi’mizde yer alacak.

SARIYER’E AKDEM GELİYOR

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) Sarıyer’de hizmete açılacak. Bayraktar’ın projesi olan AKDEM, kadın yoluyla aileye destek vermeyi, aileyi güçlendirmeyi ve yetkinleştirmeyi amaçlayan bir merkez olarak hayata geçecek. Aynı zamanda bu merkez ile aile içindeki engelli bireyin tedavisine de katkı sağlanırken, verilecek eğitimler ile engelli bireyin var olan durumunu geliştirme ve toplum içine ulaşılabilirliğini sağlama hedefleniyor.

KADINLAR İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA YER ALACAK

Salih Bayraktar’ın bir diğer projesi olan ‘kadın girişim destekleri’ ise kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlayacak. Kadın girişim destekleri projesi ile Sarıyerli kadınların aile ekonomisine daha fazla katkı sağlamalarına imkân tanınacak. Bu projeyle aynı zamanda Sarıyer’in ticari hayatı da güçlenecek. Sarıyerli kadınlar, geliştirecekleri girişim projeleriyle destek programlarından da kolayca faydalanabilecek. Kadın girişim destekleri sadece sermaye olarak değil, pazarlama, iletişim ve lojistik gibi konularda da kadınlara destek ve imkân sağlayacak.

ÖĞRENCİ BURS VE DESTEK PROGRAMLARI

Salih Bayraktar, Sarıyerli öğrencilerin derslerine daha fazla odaklanabilmesi ve yarınlara güvenle adım atabilmesi için mümkün olan gayreti göstermeye hazır olduklarını açıkladı. Bu kapsamda, Sarıyerli öğrenciler için öğrenci bursu ve destek programları planlanıyor. Dar gelirli Sarıyerlilerin çocukları başta olmak üzere tüm Sarıyerli öğrencilere destek verilecek olan bu programda herkesin ihtiyacına uygun hizmetler geliştiriliyor. Burs, konaklama, kırtasiye malzemeleri gibi birçok konuda öğrencilerin yaşına ve durumuna uygun itinalı bir takip programı da yapılacak.

VETBÜS HER YERDE OLACAK

Sokak hayvanlarına yerinde tedavi ve acil müdahale imkânına sahip mobil hayvan hastaneleri Vetbüs, Sarıyer’in tüm bölgelerinde hizmet verecek. Sarıyerliler, kendi besledikleri hayvanlarıyla ilgili her türlü bilgi, danışma ve ilk yardım müdahalesi talebi içinde gece gündüz Vetbüsler ile irtibat kurabilecek. Vetbüs projesi, hayvanseverlerin büyük takdirini topladı.

SARIYER’E SEMT KONAKLARI GELİYOR

Bayraktar‘ın projesi ile Sarıyer’e Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi (Semt Konakları) geliyor. Sarıyer Semt Konakları’nda; sağlık seminerleri, yabancı dil kursları, tüketici bilinçlendirme toplantıları yapılabileceği gibi, nişan, kına ve doğum günleri gibi etkinlikler de organize edilebilecek. Bunun yanı sıra Sarıyerli kadınlar için el sanatları geliştirme kursları, müzik aletlerini kullanma kursları düzenlenecek. Kadınlara, el emeği ürünlerini atölyelerde yaparak sergileme olanağı sunulacak.

SARIYER’E KÜTÜPHANE YAĞACAK

Sarıyer’in sosyal ve kültürel çalışmalarını renklendirecek projeler hazırlayan Salih Bayraktar, Sarıyer’e birçok yetişkin ve çocuk kütüphaneleri açacağını müjdeledi. Kütüphane projeleri ile Sarıyer’in sosyal ve kültürel yaşamını renklendirecek birçok kütüphane yeni dönemde Sarıyerlilerin hizmetinde olacak. Farklı yaş gruplarına ve eğitim düzeylerine göre ayrı ayrı tasarlanacak yeni Sarıyer kütüphanelerinde; eğitimden sanata, edebiyattan tarihe kadar birçok önemli eser yer alacak. Ayrıca çocuk kütüphanelerinde gerçekleşecek şiir ve hikâye atölyeleri ile çocuklarımız için kitap okumak vazgeçilmez bir eğlenceye dönüşecek.

GENÇLİK MERKEZLERİ AÇILACAK

Salih Bayraktar’ın projeleri arasında gençlik ve kültür merkezleri planı da yer alıyor. Sarıyerli gençlere hem sosyal hem de kültürel anlamda fayda sağlayacak bu merkezlerde haftanın her günü birbirinden özel etkinlikler gerçekleşecek. Eğitim, bilim, spor, kültür ve sanat alanlarında gençlere kollektif çalışma disiplini kazandırma amaçlanıyor. Gençlik ve kültür merkezleri semt semt Sarıyer’in sosyal hayatına da katkı sağlayacak.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi