Türkiye’de her geçen gün artış kaydeden işsizliğe çözüm getirmek amacıyla hükümet tarafından istihdam seferberliği başlatıldı. Bu doğrultuda kaymakamlıklar ve SGK da düzenlenen toplantılarla işinsanları ve kuruluş temsilcilerini bilgilendiriyor.

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında Sarıyer Kaymakamlığı tarafından da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya işinsanları, meslek odası ile sanayi sitesi yetkilileri, işletme sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıya başkanlık eden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “İstihdam Seferberliği bizlere hangi hizmetleri sunuyor, bize ne gibi avantajlar getiriyor, bu konuda bilgilendirme yapmak için toplantıyı düzenledik. İşverenlerimize devlet tarafından çok büyük destekler var, bunları duyurmak konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu bilgilendirme toplantısını sizler de çalışanlarınız ile yapıp, onları bu konuda bilgilendirmelisiniz” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SBK) Sarıyer Merkez Müdürü Gamze Pak da, toplantıya katılanlara istihdam seferberliği ile ilgili detaylı bildilendirmede bulundu.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi