İstanbul’da doğal tarım yaparak sebze ve meyve üretip, tüketiciye ulaştıran Sarıyer’in kırsal mahallesi Gümüşdere’deki seraların örtüsü kar nedeniyle çöktü. Üreticinin yaklaşık 150 dönümlük arazideki sebzesi kar altında kalıp donarken, kutarabildikleri ürünü satmak için Sarıyer Merkez’deki köylü pazarına gelenler, pazarın çatısının da çökmüş olduğunu gördü.


Bir hafta boyunca yağan kar yağmurla birlikte yavaş yavaş erirken, üretici de uğradığı zararı telafi etmenin derdine düştü. 80 civarındaki üretici, kıvırcıktan turpa, kırmızı lahanadan maydonoz ve yeşil soğana kadar birçok yeşilliği zor koşullar altında üretip, haftada bir gün kurulan pazar yerinde sattıklarını belirterek, 2 milyon TL’ye yakın zararları olduğunu belirttiler.



ZARAR TESPİT KOMİSYONU KURULDU

Bu arada tek geçim kaynağı tarımsal üretim olan köylülerin zararının karşılanması için Sarıyer Kaymakamlığı tarafından bir komisyon oluşturuldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sarıyer İlçe Müdürlüğü uzmanlarının da aralarında bulunduğu komisyon yürürttüğü çalışma sonunda üreticinin uğradığı zararı tespit edip, rapor haline getirecek. Raporun daha sonra ilgili birim tarafından Bakanlığa iletileceği öğrenildi.



PAZAR YERİNİN DE ÇATISI ÇÖKTÜ

Öte yandan 7 yıldan beri ilk kez bu kadar yoğun şekilde yağdığı belirtilen kar nedeniyle Marıyer Merkez Mahallesi’ndeki Sarıyer Belediyesi Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı’nın çelik konstrüksiyon çatısı da biriken karın ağırlığına dayanamayarak geçen Pazar çöktü. Köylü pazarının yalnızca Pazartesi günleri açık olması nedeniyle olası bir faciadan dönüldü ancak pazar yerine park edilen araçların bazılarının tavanlarının çöktüğü belirtildi.

Tuncay Dağlı - Kent Yaşam















Editör: Haber Merkezi