AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Halep’e yardım amacıyla toplanan 14 TIR dolusu malzeme bugün yola çıktı. Türk Kızılayı ve İHH eliyle dağıtılacak olan yardım malzemesi içinde dayanıklı gıda maddeleri, ısıtıcı, kıyafet, battaniye, çocuk bezi ve benzeri ihtiyaç maddeleri bulunduğu belirtildi.



Yardım TIR’ları bugün AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve ilçe yöneticileri tarafından Halep’e uğurlandı. Türk Bayrakları asılı TIR’lara doldurulan yardım malzemelerinin vatandaşların katkısıyla kısa sürede toplandığını söyleyen Salih Bayraktar, “Halep’te sivillere yapılan saldırılar sonucu binlerce insan hayatını kaybetti. Hala kaybetmeye devam ediyor. Bu duruma dünya seyirci ve sesiz kalmakta. Tek sahip çıkan ve sesini yükselten ise Türkiye. Biz zaten millet olarak yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularına sahip bir toplumuz. Bu değerler bizim için çok önemli. Batının kaybettiği bu değerleri koruma adına vatandaşlarımız duyarlılık gösterdi, AK Parti Sarıyer Teşkilatı olarak başlattığımız yardım kampanyasını vatandaşlarımız hızlı bir şekilde sahiplendi ve 14 TIR dolusu yardım malzemesini Halep’e iletmek üzere hazırladık. Halep’e yardım etmek hepimizin vatandaşlık görevidir. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkıyoruz .Yardım eden vatandaşlarımızdan da Allah razı olsun. Göstermiş oldukları bu örnek davranışın tüm dünyaya bir mesaj olmasını diliyorum” dedi.


İnsani yardım malzemelerinin bulunduğu TIR’lar Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısından girerek Halep’e gidecek. Ulaşım sorunu yaşandığı takdirde ise Halep’ten çıkmayı başaran Suriyelilerin bulunduğu kamplardaki kişilere dağıtılacak.
Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam


 
Editör: Haber Merkezi