İstanbul’da balıkçılığın merkezi sayılan Sarıyer’de bir balık satış çarşısının olmaması, hem avlayanları, hem satanları hem de tüketiciyi üzüyor.
Sahilde kurulan derme çatma, brandadan yapılma tezgahlarında satış yapan balıkçılar, çarşı kurma konusunda kendilerine söz veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a selamlarıyla birlikte bir de mesaj ileterek, “N’oldu Başkan bizim çarşı? ‘Topbaş söz verirse yapar’ demiştiniz, hala yapmadınız” dediler.


İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, Sarıyerli balıkçıların selamını ve mesajını ileteceğini söyleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, ilçe merkezinde esnafı ziyaret edip, ayaküstü sohbet ederken balıkçılara da uğradı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’le birlikte balıkçı esnafını selamlayıp, hatır soran Bayraktar’a sorunlarını aktaran 50 yıllık balıkçı Ali Aktaş, “Başkanım, bizim balıkçılar çarşısı ne zaman yapılacak? Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’la geçtiğimiz günlerde Gürpınar Balık Hali’nde karşılaştığımızda kendisine de bu sorunumuzu aktardım bana, ‘Topbaş söz verirse mutlaka yapar’ dedi. Ne zaman yapılacağını merak ediyoruz. Lütfen selamımızı ve bu mesajımızı kendisine iletin” dedi.



Balıkçı Ali Aktaş’a Sarıyer’e balıkçı çarşısı yapılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise, “Başkan Topbaş’a mesajınızı ileteceğim, merak etmeyin, ben de takipçisi olacağım” dedi.



Ali Aktaş, bu konuşmanın ardından, “Ben buraya balıkçı çarşısı yapılacağı konusunda hiç ümitli değilim. Yapmak isteseler şimdiye kadar yaparlardı. Neyse ki Sarıyer Belediyesi derme çatma bile olsa bu tezgahları kurup bize tahsis etti, bu da olmasa balıkçı aç kalacak. Çünkü sokak aralarında tabla da bile satış yaptırmıyorlar” diye konuştu.
(Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)




 
Editör: Haber Merkezi